-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekA tervek szerint nem fog megállni a budapesti IC Sásdon

A tervek szerint nem fog megállni a budapesti IC Sásdon

Komló-Sásd – Bár a MÁV hivatalosan még semmit sem tett közzé az új menetrenddel kapcsolatban, jó ideje téma az érintett településeken, hogy a jövőben a Pécs-Budapest között közlekedő IC-k nem állnak majd meg Sásdon. Ez pedig jelentősen megnehezítené a komlóiak közlekedését is. A Szabad Pécs most minden érintettel beszélt.

A cikk legfontosabb megállapításai a következők:

  • decemberben jön a MÁV új 2019/2020-as menetrendje, amelyben már nem szerepel Sásd és Pincehely az IC megállók között,
  • a megállók kiiktatásával kb. 10 perccel csökkenhet az Intercity-k Pécs és Budapest közötti menetideje, ami így talán ismét három óra alá csökken,
  • a Szabad Pécs információi szerint naponta egy járatpárnak tervez csupán megállást a MÁV-Start, a Tubes IC-nek, ami az egyetlen olyan IC-járat, amely eddig sem Sásdon, sem Pincehelyen nem állt meg. Az aktuális menetrend szerint ez a járat délelőtt közlekedik Pécsről Budapestre, késő délután Budapestről Pécsre.
  • a MÁV-Start a portál konkrét kérdéseire nem válaszolt, csak annyit írtak, hogy a 2019/2020-as menetrend kialakítása jelenleg folyamatban van, véglegesítése az ősz folyamán történik meg, és a tervek szerint Sásd településen a továbbiakban is elérhető lesz az IC-szolgáltatás. Azt egyelőre nem részletezték, hogy ez pontosan milyen mértékű szolgáltatást takar és mely járatokat érint egy esetleges módosítás. Azt sem árulták el, hogy az állomás milyen utasforgalmat bonyolított az elmúlt években.
  • Sásdról talán személyvonattal lehet majd Dombóvárra utazni, ahol lesz lehetőség az IC-hez való csatlakozásra,
  • az érintett településeken aláírásokat gyűjtenek tiltakozásul,
  • a változtatásokat a választások előtt valószínűleg már nem hozzák nyilvánosságra,
  • Sásd polgármestere, Rabb Győzőné elmondta, a tervek szerint valóban kevesebb IC fog Sásdon megállni, de véleménye szerint az önkormányzat nem sokat tehetett.

A teljes cikk ITT olvasható.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más