11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapMinden másKomlói alapanyagból készül a Vasember páncélja Felvidéken

Komlói alapanyagból készül a Vasember páncélja Felvidéken

Komló – Asztalosmunkái mellett hobbiból saját garázsában kezdett Vasember páncélokat gyártani Huszár Tibor. A profi jelmezek elkészítésében egy komlói cég is segíti.

Három éve kezdett élethű Vasember páncélok gyártásába Huszár Tibor. A Felvidéken élő férfi hobbiból, saját szórakoztatására kezdett bele a jelmezek készítésébe. Az évek alatt három teljes öltözet lett készen, melyek közül a legkönyebb 12 kilót, a legnehezebb pedig 22-őt nyom.

Eddig három ruha készült el.

A páncélok több extrát is tudnak. Ott világítnak ahol a filmekben, gombnyomásra nyílik a fejrészük, a legújabb pedig meg is szólal.

Komlóról érkezik a jelmezek alapanyaga

Tibor a hazánkban is egyre jobban elterjedő 3D nyomtatással kelti életre jelmezeit. Mivel a procedúra viszonylag sok időt vesz igénybe, főleg ilyen több elemből álló projekteknél, egyből 6 nyomtatót használ. A ruhák elkészítése így is több száz óráig tart. A legújabb páncél például egy teljes évig készült.

A nyomtatáshoz egy komlói cég biztosítja az alapanyagot. A Filanora hazánkban egyik elsőként kezdett 3D nyomtatószálak gyártásába. Az Anna aknán található üzemben több fajta alapanyagot is készítenek. A Vasember jelmezekhez kukoricakeményítő alapú, biológiailag lebontható, filamenteket küldtek Tibor számára, hogy ezzel támogassák kreatív hobbiját.

További részletek a Bors cikkében.

/forrás: Bors/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más