19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekHetven új fával gazdagodik a város

Hetven új fával gazdagodik a város

Komló – Sikeresen pályázott a Komlói Városgondnokság a MOL-Új Európa Alapítvány “Neked Zöldül” projektjére. Hetven új fát ültetnek, a munkát már meg is kezdték.

Idén városszerte több fát ki kellett vágnia a városgondnokságnak, egy fertőzés miatt. Szerencsére most némileg visszabillenhet az egyensúly, ugyanis hetven új fa ültetésére pályáztak sikeresen a MOL-Új Európa Alapítvány “Neked Zöldül” projektjében. 

Frissen ültetett fa a Kazinczy és a Vörösmarty utca között. /fotó: Hidegkuti Szabolcs/

A program keretében nyírfákat, szivarfákat, diófákat, és hársfákat ültetnek a város több pontján. A fajták kiválasztásában az Országos Erdészeti Egyesület segített. Bareith Péter intézményvezető a 7300 érdeklődésére elmondta, a faültetési munkálatokat már el is kezdték.

A programban nyertes városok a facsemeték mellett edukációs programban is részesülnek, melynek célja, hogy a városok fiatal lakóinál kialakuljon, fejlődjön a fenntarthatósággal, a fák és az erdők fontosságával kapcsolatos tudatos szemléletmód. Komlón a Szilvási Óvodába járó gyerekek hallgathattak meg a témában egy előadást.

/címlapkép: Hidegkuti Szabolcs Önkormányzati képviselő Facebook oldala/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más