21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapMinden másKét nap múlva lejár az szja-bevallás határideje

Két nap múlva lejár az szja-bevallás határideje

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig – figyelmeztet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Május 20-án éjfélkor jár le az szja-bevallás határideje. Eddig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezeteket. Az elektronikus azonosítással rendelkezők a NAV honlapjáról érhetik el a dokumentumot. Aki nem módosít a tervezetén, annak a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása május 20-ával. Kivételt képeznek ez alól az őstermelők, az áfás magánszemélyek és az egyéni vállalkozók.

Az elektronikus tárhellyel nem rendelkező adózóknak, május elejéig kellett megkapniuk a tervezeteket, amennyiben kértek postázást. Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezethez melléklet személyre szabott kiegészítő nyilatkozatát kell kitölteni és visszaküldeni május 20-ig – hívta fel a figyelmet az adóhatóság.

Az szja befizetésekor az adóazonosító jelet vagy adószámot az átutalás vagy csekk „közlemény” rovatában mindig fel kell tüntetni. E nélkül a NAV a befizetett összeget csak késve tudja a befizetőhöz kapcsolni.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.

/címlapkép: pexels.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más