Minden más

Jövőre elmarad a mohácsi Busójárás

Mohács – Elmarad a 2021-es mohácsi Busójárás – jelentette be csütörtök délelőtt közösségi oldalán Pávkovics Gábor a város polgármestere.

A súlyosbodó új koronavírus-járvány miatt Mohács nem tartja meg a közkedvelt rendezvényét a jövő évben. A városvezető a mohácsi képviselőtestülettel és a busócsoportok vezetőivel is egyeztetett a döntés meghozatala előtt.

A jelzett időtartamban e télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben semmilyen program nem lesz városban. Mohács vezetése úgy ítéli meg, hogy egy ilyen, több tízezernyi résztvevőt vonzó tömegrendezvény igen komoly egészségügyi kockázatot jelentene mind a város lakosságára, mind az ide érkezőkre nézve, indokolta a döntést a polgármester.

A fertőzés esetleges, nagyobb arányú elterjedése beláthatatlan következményekkel járhat, ilyen veszélyeknek kitenni emberek százait, ezreit igen komoly felelőtlenség lenne, hangsúlyozta a városvezető.

Mohács város vezetése reméli, hogy a világjárványt belátható időn belül sikerül megfékezni, s a 2022. évi Busójárás megrendezése elől már elhárulnak az akadályok.

/címlapkép: Sóki Tamás MTI/

 

Szólj hozzá!

Hirdetés