19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapMinden másIngyenes lesz a parkolás az ünnepek ideje alatt Pécsett

Ingyenes lesz a parkolás az ünnepek ideje alatt Pécsett

Ingyenes lesz a parkolás mindkét pécsi díjzónában december 24-től január 2-ig, így a szűken vett belvárosban is – tudatta sajtóközleményében a pécsi önkormányzat.

Az év végi ünnepi időszakban nem kell fizetni Pécsett a parkolásért. Mindkét díjzónában december 24-től lesz ingyenes a parkolás. A kedvezménnyel egészen január 2. reggel 8 óráig élhetnek a pécsiek és a városba látogatók.

Már tesztelik az okosparkolási rendszert

A legforgalmasabb belvárosi utcákban kiépült a pécsi okosparkolási rendszer, amelyet információs táblákkal is elláttak – ezeknek éppen most zajlik a próbaüzeme.

A négy darab tábla a belvárosi szabad parkolóhelyek számáról ad valós idejű információt a közlekedőknek. Ezzel őket felesleges keresgéléstől, a város levegőjét pedig szükségtelen károsanyag-kibocsátástól kíméli meg.

A teljes rendszer kiépítése márciusban kezdődött meg, a belváros nem forgalomcsillapított övezeteiben három ütemben összesen 709 darab szenzort telepítettek. Ezek révén az autósok egy telefonos applikáció segítségével láthatják, hogy pontosan mely parkolóhelyek szabadok az érintett utcákban – írták.

A táblák a Nagy Lajos király útja – Centrum parkoló csatlakozásnál, a Rákóczi út – Váradi Antal utcánál, a Hal tér – Rákóczi út kereszteződésnél, valamint a Felsőmalom utca – 6-os út kereszteződésében találhatók.

/címlapképünk illusztráció, forrás: pixabay.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más