19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapMinden másÍgy változik az üzletek nyitvatartása a húsvéti hosszú hétvégén

Így változik az üzletek nyitvatartása a húsvéti hosszú hétvégén

Komló – Holnap kezdődik a négynapos húsvéti hosszúhétvége. Nézzük, hogy alakulnak a nyitvatartások, és a menetrendek.

Idén április 7-ére esik nagypéntek, ami 2017 óta munkaszüneti nap. Húsvétvasárnap 9-én, húsvéthétfő pedig 10-én lesz. Ez a három ünnepnapnak, és ezzel együtt munkaszüneti napnak számít, de 8-án szombaton csak sima pihenőnap lesz. Az üzletek nyitvatartása is ekképpen alakul:

  • Április 7-én, pénteken nem lesznek nyitva az üzletek, szupermarketek és posták.  A gyógyszertárak közül is csak az ügyeletesek nyitnak majd ki.
  • Április 8-án szombaton sima szabadnap lesz, az üzletek és posták is ennek megfelelően tartanak majd nyitva.
  • Április 9-én, vasárnap és április 10-én, hétfőn ismét zárva lesznek a boltok.

Vannak kivételek is. Az ünnepnapokon nyitva lehetnek a benzinkutak, a virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó és szórakozóhelyek, illetve a kisebb boltok, és non-stop üzletek, valamint a trafikok (ha a tulajdonos vagy a családtagja dolgozik benne).

A MÁV járatai április 6-án, a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz közlekedési rendje is módosul. Április 5-én, szerdán a munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 7-én a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más