19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekMegirigyelték a paraván nélküli WC-t Komlón, jutott a KBSK-ra is egy

Megirigyelték a paraván nélküli WC-t Komlón, jutott a KBSK-ra is egy

Komló- Úgy tűnik, divatba jött a paraván nélküli mosdó Magyarországon. Először Barcson tűntek fel a palánk nélküli vécécsészék, majd egy komlói mosdóról kezdtek terjedni hasonló képek. Utánajártunk, valódiak-e a felvételek. (Spoiler: azok.)  

Pár napja bejárta az országot egy kép, amin az új barcsi turisztikai központ férfi wc-je látható – elválasztó paravánok nélkül.

A fotót Hadházy Ákos képviselő is megosztotta. Ahogy azt a Facebookon írta: „Családbarát vécét adott át a fideszes báb elnök (ld. Novák katalin köztársasági elnöka szerk.) a fideszes barcsi polgármesterrel. Az új barcsi turizmus központ (400 millió EU-s pénzből) mosdójában lehetőség nyílik a folyamatos hazafias nevelésre, de akár alezredesi továbbképzéseket is lehet tartani ott.”

Fotó: Az elhíresült barcsi WC. Fotó: Facebook

Hozzátette, Koós Csaba, Barcs polgármestere azt a tájékoztatást adta, hogy a mosdót természetesen nem így tervezték, de az elválasztók csütörtökről péntekre való éjszaka érkeztek meg, így péntekre a kivitelező már nem tudta felszerelni az átadó előtt. Ezeket azonban később pótolni fogják.

Komlón is van egy

Úgy tűnik azonban, hogy a barcsi „turisztikai attrakció” nem egyedülálló. Kiderült ugyanis, hogy Komlón is van egy hasonló. Személyesen ellenőriztük az interneten terjedő képeket, amelyekről kiderült, hogy valódiak.

A fotók a KBSK futófolyosóján készültek, ahol a hatalmas ablakon keresztül az arra sétálók egyenesen beláthatnak a wc-t használókra. Az elválasztó paravánok/fülkék ugyanis itt is hiányoznak.

A komlói mosdó kivülről.
A komlói mosdó belülről.

Hétfőn érdeklődtünk az önkormányzatnál, hogy:

– elkészült-e már a mosdó, vagy még tartanak a munkálatok;
– ha így marad a mosdó, mi ennek az oka;
– milyen forrásból és mennyiért készült a mosdó;
– ki volt a kivitelező.

Csütörtök reggelig nem kaptunk választ. Ha ez megtörténik, frissítjük cikkünket. Az épületet egyébként nemrég újították fel, részben pályázati pénzekből, részben saját forrásból.

Frissítés – Megérkezett a válasz az önkormányzattól:

„A Komlói Bányász Sport Klub területén található futófolyosó mosdóhelyiségeire vonatkozóan érkezett megkeresése kapcsán szeretném tájékoztatni, hogy az épület belső felújításait a Komlói Fűtőerőmű Zr.t, mint a létesítmény vagyonkezelője végzi, amely korszerűsítés jelenleg is tart.

Így a levelében említett paravánok kiépítése folyamatban van.

A Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete által biztosított forrás az épület északi szárnyában található helyiségek festéséhez és a közlekedő folyosó mennyezetén található gépészeti és villamos berendezések gipszkartonnal történő eltakarásának kivitelezési munkáihoz kapcsolódott. Előbbi esetében Jevtuhov Csaba egyéni, utóbbi esetében pedig Götzer Ádám egyéni vállalkozó volt a kivitelező, összesen 2.390.207.- Ft értékben.

Az épület energetikai felújítása – nyílászárócsere, szigetelés, napelem telepítés és részleges akadálymentesítés – a TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00056 kódszámú Energetikai korszerűsítés a komlói sportközpont és futófolyosó épületében című pályázat keretében valósult meg, amelynek kivitelezője a Landan Invest Kft. és a Benkala Kft volt. A pályázat lezárása jelenleg folyamatban van.

A fentieken túl vállalkozói felajánlásoknak köszönhetően elkészültek a teljes belső festési munkálatok, így az épület komplett felújítása megvalósulhatott” – olvasható az önkormányzat levelében.

címlapkép: 7300.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más