23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapMinden másIdén is sokan jelentkeztek a PTE-re

Idén is sokan jelentkeztek a PTE-re

Pécs – Az idén közel 5500 hallgatót vett fel a Pécsi Tudományegyetem.

Az idei évben 583-al több diák kezdheti meg a tanulmányait a PTE-n mint tavaly.

Az egyetem közleménye szerint az 5432 hallgató 59 százaléka alapképzésen, 16-16 százaléka osztatlan és mesterképzésen tanulhat szeptembertől. A felvettek mintegy 84 százaléka támogatott szakokra került be, és 69 százalékban teljes idejű képzésen kezdhetik meg tanulmányaikat.

A legnépszerűbb szakok

  • az ápolás és betegellátás alapképzés szakirányai,
  • a jogász szak,
  • az általános orvos osztatlan képzés,
  • valamint a pszichológia.

A PTE tájékoztatása szerint az osztatlan tanári szakok, a gazdálkodási és menedzsment, a mérnökinformatikus, és a fogorvos szak iránt is nagy volt az érdeklődés.

A mesterképzéseken az építész, az egészségügyi menedzser, a szerkezet-építőmérnöki, a pszichológia, a vezetés és szervezés, valamint a fizioterápia képzések indulnak a legnépesebb évfolyamokkal.

Idén az egyetem kultúratudományi, pedagógusképző és vidékfejlesztési kara 46, az állam- és jogtudományi 25, a közgazdaságtudományi kar 18, a műszaki és informatikai kar 16 százalékkal növelte a felvettek számát az előző évihez képest.

Az új külföldi és a pótfelvételi eljárásban bekerülő hallgatókkal együtt ősszel várhatóan több mint 7000 új diák kezdhet tanulni a PTE-n.

/MTI/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más