2022. június 25.
KezdőlapMinden másHűvös idővel indul az április, vasárnap akár hó is eshet

Hűvös idővel indul az április, vasárnap akár hó is eshet

Időjárás – Az elmúlt napokhoz képest hűvösebb idő várható április első hétvégéjén. Eső, néhol hó is eshet.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, de a déli, délkeleti megyék fölött időszakosan elvékonyodhat a felhőtakaró, ott szűrt napsütés is lehet. Többfelé várható eső, az ország délkeleti felén inkább záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A déli óráktól délnyugat felől szűnni kezd a csapadék, este inkább már csak az északkeleti megyékben eshet. A nappali maximumok általában plusz 8 és 17 fok között várhatók, városunk környékére 13 fokot jósolnak.

Péntek délután /forrás: OMSZ/

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egy kisebb szünetet követően délutántól többfelé várható eső, zápor. A kora esti óráktól északnyugat felől hideg levegő áramlik be, aminek a hatására egyre nagyobb területen halmazállapotot válthat a csapadék, emiatt havas eső, elsősorban a hegyekben havazás is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul. A maximumhőmérséklet plusz 5 és 13 fok között várható. Komló környékére utóbbit jósolják, egész napos esővel.

Vasárnap reggelig több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, hó (vizes, tapadó), majd napközben egyre kevesebb helyen lehet zápor, néhol hózápor. Több helyen erős, néhol viharos lesz a szél. Hajnalra mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő, majd a délutáni órákban általában plusz 4 és 9 fok közötti értékeket.

/forrás: OMSZ, MTI/

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random