2022. június 24.
KezdőlapHírek10 milliós megbízást kapott a fideszes Bánki Erik üzlettársa Komlón

10 milliós megbízást kapott a fideszes Bánki Erik üzlettársa Komlón

Komló – A pécsi MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. 63 500 forintos árkülönbséggel nyerte el a munkát.

A napokban felkerült Komló város honlapjára egy munkaanyag “Fenntartható Városfejlesztési Stratégia 2022-2027 (2030)” címmel.

A több mint 100 oldalas dokumentum készítője a pécsi MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. volt. A cég többségi tulajdonosa (80%) – az Opten adatbázisa szerint – dr. Madár József Péter, aki egyúttal a BÁBAMAD Ingatlanforgalmazó és Ingatlanberuházó Kft. résztulajdonosa is.

A Bábamad Kft. neve sokaknak már ismerős lehet: a cég ugyanis a fideszes országgyűlési képviselő, Bánki Erik vállalkozása. Madárról pedig – ahogy azt 2012-ben az Átlátszó megírta – Szalai Ottó, a siklósi renegát exfideszes azt állította, hogy Bánki unokatestvére.

Arról, hogy ki készítheti el a komlói tanulmányt, tavaly tavasszal – a veszélyhelyzet miatti különleges jogrendben – döntött Polics József polgármester (Fidesz), aki azonban a határozat szövege szerint előtte egyeztetett a Jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottság ellenzéki elnökével is.

A felhívásra 3 cég jelentkezett: a budapesti EuroRaptor Tanácsadó Iroda Kft. bruttó 10 350 500 forintos, a szintén fővárosi Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. 9 779 000, míg a pécsi MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. 9 715 500 forintos ajánlatot adott.

Így Bánki üzlettársának cége mindössze 63 500 forintos árkülönbséggel nyerte el a közel 10 millió forintos munkát.

Hogy mit és hol nyert még korábban Bánki Erik üzlettársa, az Átlátszó cikkében olvasható:

Bánki Erik üzlettársának cége írta meg Komló városfejlesztési stratégiáját | atlatszo.hu

Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő üzlettársának – korábbi értesüléseink szerint rokonának – cége nyerte el a komlói önkormányzat pályázatát a városfejlesztési stratégia elkészítésére. Mindössze 63 500 forint döntött az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. javára a közel 10 millió forintos projektben. A cég korábban Pécsett is gyakran kapott megbízásokat az önkormányzattól.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök, Bánki Erik, az Országgyûlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke és Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője (b-j) Szekó József (Fidesz-KDNP), Mohács tragikusan elhunyt polgármesterének temetésén a mohácsi katolikus temetőben 2019. október 5-én. MTI/Máthé Zoltán

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random