6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapMinden másHamis levél a "NAV-tól"

Hamis levél a „NAV-tól”

Szólunk, hogy senki se dőljön be a kamu NAV-os levélnek, mert különben a pénze bánhatja.

 

Valószínűleg hónapok óta terjed egy email, amire most olvasónk is felhívta a figyelmet. A levelet látszólag a NAV-tól küldték.

 

Tárgya: Adóvisszatérítés 2/2018.

„Tisztelt Ügyfelünk!

Az idén kifizetett összes adót az online ügyfelek számára ellenorizték. Az év végén jelentkezzen be az alábbi linkre, és hajtsa végre az alábbi lépéseket: Adja meg nevét, vezetéknevét és azonosítószámát, és erosítse meg e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy jogod van az ebben az évben fizetett pénz visszaszerzésére

Ellenorizze most

Kérem jelentkezzen be az adóvisszatéritési oldalra, hogy visszaigényelheti az alapokat.

Kiemelt figyelemre számíthatnak a virágot, koszorút és mécseseket árusítók. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelo üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Hírlevelünkre ne válaszoljon, a feladó e-mail címére ne írjon levelet, mert ezeket a rendszer nem tudja fogadni.”

 

Eddig a szöveg. Már a tegező viszony is gyanús lehet, nem is beszélve a központozás hiányáról, a furcsa, tört magyarságról és így tovább. Ami azonban biztosan elárulja, hogy hamis levélről van szó, az az, hogy  ugyan a levél feladójaként a tax@nav.gov.hu látszik, valójában a mila2007@t-online.hu email címről küldték.

 

A NAV is figyelmeztet 

A hamis levélről, amellyel adó-visszatérítésre hivatkozva személyes ügyféladatokat akarnak megszerezni, már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is értesült.

A szervezet arra kér mindenkit, hogy ne adják meg személyes adataikat, mert az ebből származó károkért nem vállalnak felelősséget. A közlemény szerint az emailekből az ügyfeleket egy hivatkozásra kattintva vezetik át egy oldalra, ahol személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek a csalók.

A NAV-nál leszögezték: soha nem kérnek emailen bankszámlaszámra vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, a hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. Hozzáttették, mivel az ügyben tucatszám érkeztek bejelentések a NAV-hoz, ezért a további visszaélések megakadályozása érdekében a NAV együttműködik a hatóságokkal – közölték.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más