26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapMinden másHajléktalanoknak építettek átmeneti otthont pécsi egyetemisták

Hajléktalanoknak építettek átmeneti otthont pécsi egyetemisták

Pécs – Önkéntes munkában, adományokból összegyűjtött újrafelhasználható alapanyagokból szinte zéró költségvetéssel építettek átmeneti lakhatásra alkalmas házat pécsi egyetemisták egy nehéz sorsú párnak.

A szerkezetet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) építészhallgatói tervezték, de a proejektben a PTE szociálpszichológus hallgatói is jelentős szerepet vállaltak.

Az épületet a körforgásos gazdaság elveihez igazodva tervezték, vagyis semmilyen új anyagot nem használtak az építése során.

forrás: pecsmna.hu

A hallgatóknak több problémát meg kellett oldaniuk a projekt közben. A tető és a falszerkezetet is többször át kellett tervezniük annak függvényében, hogy éppen milyen alapanyagot kaptak. Párazárásra például a Sziget Fesztiválon felejtett sátrakat haználtak, de akkor is rögtönözniük kellett amikor a vártnál rövidebb gerendákat kaptak.

A 18 négyzetméteres faépítményt teljesen szigetelt, áram egyelőre még nincsen benne, de már erre is találtak megoldást. Hamarosan napelemeket telepítenek a tetejére.

/via: Pécsma.hu/

/címlapkép: Pécsma.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más