Minden más

Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ősszel jöhet az időközi választás

Mohács – A július 6-i (hétfői) testületi ülésen feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület – értesült a Mohácsi Újság. Leghamarabb ősszel tarthatnak időközi választást a baranyai városban.

Ahogy az várható volt feloszlatta magát Mohács fideszes többségű képviselő-testülete. A baranyai városban a tavalyi önkormányzati választásokon a települést 20 éve vezető Szekó József (Fidesz) halála után az MSZP-s jelölt Csorbai Ferenc kihívó nélkül maradt.

Csorbai nem lépett vissza annak ellenére, hogy több ellenzéki párt is kérte, sőt a szavazáson is sokkal több érvénytelen voksot kapott, mint ahányan támogatták.

Pávkovics Gábor, Mohács fideszes alpolgármestere azt nyilatkozta a lapnak abban az esetben ha Csorbai Ferenc önként távozik nem kerül sor a testület feloszlatására. Ennek oka, hogy amennyiben önként lemond a polgármester csak az utódját kell megválasztania a városnak, a testület feloszlatása esetén viszont a képviselőket is. Csorbai ezt nem tette meg, ezért került sor a testület feloszlatására.

A Fidesz által kezdeményezett indítványt név szerinti szavazással, egyhangúan tizenegy szavazattal elfogadta a testület, vagyis Csorbai Ferenc is igennel voksolt.

A helyi Fidesz színeiben Pákovics indul a polgármesteri posztért. Az időközi választásra legkorábban 120 nap múlva kerülhet sor.

/címlapkép: Mohács városháza, forrás: wikipedia/

Szólj hozzá!

Hirdetés