Minden más

Elmaradnak idén a Pécsi Napok

Pécs – Idén nem rendezik meg a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a baranyai megyeszékhelyen, ugyanakkor több őszi rendezvénnyel is várják a kultúrabarátokat a városba – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a társaság a biztonságot helyezi előtérbe, így – a vírushelyzetre való tekintettel – a sokezres fesztiválozó tömeg elkerülése érdekében a belvárosi fesztiválnak csak egy kis szeletét valósítják meg.

Ilyen kivétel lesz a XXIV. Európai Bordalfesztivál magyar különkiadása, a Bor és dal ünnepe – Népek Bordalai és Táncai című rendezvény, amelyet szeptember 26-án tartanak meg a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az eseményen mások mellett fellépnek a Pécsi Férfikar tagjai és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

A közleményben jelezték még, hogy szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozat a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarán és elindul az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza programsorozata is.

Kiemelték: az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat. 

A helyszínek biztonságos látogatása érdekében új protokollt is kidolgozott a ZSÖK, mindezek részleteiről később nyújtanak tájékoztatást a szervezők – közölték.

/forrás MTI, címlapkép: Pécsma.hu/

Szólj hozzá!

Hirdetés