Minden más

Egy hidegfront mérsékli a hőséget pénteken

Időjárás – Egy nyugat felől érkező hidegfront mérsékli a napok óta tartó hőséget.

Péntekre zivatarveszély miatt az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint délelőtt elsősorban a Dunántúl keleti felén és a középső országrészben alakulhatnak ki heves zivatarok. Komlón hajnalban pár percig esett és villámlott, de egyelőre nem volt jelentősebb csapadék.

péntek délután, forrás: OMSZ

Délután a zivatarok fokozatosan kelet felé helyeződnek át. A hevesebb esőzéseket 90 kilométer/órásnál erősebb széllökés, 2-3, helyenként akár 4 centiméteresnél is nagyobb jég és felhőszakadás kísérheti. A nappali maximumok 25 és 37 fok között alakulnak, éjszakára 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a Dunántúlon többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, másutt a többórás napsütés mellett több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik, másutt zivatarok környezetében lehet erős, akár viharos széllökés. A leghidegebb órákban 14-21 fok lehet. Délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a napsütés mellett többfelé alakulhat ki záporeső, zivatar. Jellemzően mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb 26-32 fok között valószínű.

/via: MTI/
/címlapkép: pexels.com/

Hirdetés