12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapMinden másBelügyminisztériumi kitüntetésben részesültek a HUNOR mentőcsapat tagjai

Belügyminisztériumi kitüntetésben részesültek a HUNOR mentőcsapat tagjai

A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatával ismerték el március 1-jén a hivatásos tűzoltókból álló HUNOR Mentőszervezet, az Országos Mentőszolgálat HUNOR-al együtt dolgozó orvosainak, valamint a Terrorelhárítási Központ szakembereinek kimagasló helytállását, amelyet a Törökországban bekövetkezett földrengés okozta katasztrófát követően tanúsítottak. A katasztrófát követő mentésben szintén résztvevő önkéntes mentőszervezetek képviselői a belügyminiszter elismerő oklevelét vehették át – közölte honlapján a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ünnepségen Törökország magyarországi nagykövete is jelen volt, az egységeket Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte:

„Egy ország büszke önökre. Azon a hajnalon néhány perc alatt dőlt össze egy Magyarországnál nagyobb területen több ezer ház. A mi generációnk egyik legnagyobb természeti katasztrófája következett be. Aggódtunk önökért, hiszen összesen hatezer utórengés történt. Bíztunk abban, hogy egészségesen jönnek vissza, de mondhatom, tízmillió magyar ember izgult ezért. A HUNOR duplán beírta magát a magyarok emlékezetébe. Amikor elkezdték a hivatásukat, arra esküdtek fel, hogy életeket mentenek. Az önöké a világ legjobb mentőcsapatai közé tartozik, a legek csapata: a legfelkészültebb, leggyorsabb, leghatékonyabb, az egyik legtöbb életet mentő csapat. De nem volt kockázatmentes a küldetésük, fizikai és lelki terhet is jelentett az önök számára. Rokonaik képét tartó, síró, könyörgő embereket kellett megnyugtatniuk, élet és halál mezsgyéjén voltak. Köszönjük, hogy tizenhét családnak visszaadták hozzátartozójukat, köztük három gyereket is.”

forrás: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Belügyminisztérium aulájában a HUNOR hivatásos nehéz kutató-mentőszervezet és a Terrorelhárítási Központ speciális egysége mellett a Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás Önkéntes Kutató-mentőcsoport és Tűzoltó Egyesület, a Pest Megyei Kutató-mentőszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó Kutató-mentő Nemzetközi Csoport, az Életjel Mentőcsoport és a Budapest Mentőszervezet képviselői voltak jelen.

forrás: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A mentőcsapat komlói tagjainak munkáját korábban a város is elismerte

Riba Lajos, és Kopasz Zsolt a HUNOR mentőszervezet két helyi tagja elismerő oklevelet, és pénzjutalmat vehetett át Komló Város Önkormányzatától a február 22-i testületi ülésen.

/forrás, címlapkép: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más