Minden más

Baranyában is változnak a sebességhatárok

 Változnak a sebességhatárok országszerte, tudta meg a vezess.hu.

Idén összesen 23 útszakaszon csökkent a megengedett maximális sebesség, 4 helyen pedig növekedett, de további változások várhatók az év végéig a lap szerint.

Főképp az út minősége, balesetek miatt, lakossági kezdeményezés vagy a rendőrség kérésére változtatnak egy-egy szakaszon a sebességhatárokon.

A Vezess megyénkénti listát közölt az utakról, a Magyar Közút Zrt. (MK) által kiadott adatok alapján, ahol a módosítások okát is feltüntették.

Mutatjuk mi vonatkozik Baranyára:

  • A 6-os főút bal oldalán a 201-es kilométer-szelvénynél (ksz) 70 km/óráról 50-re csökkentették a sebességet. „Pécs belterületi, bevásárló központok mellett elhaladó szakaszán a közlekedésbiztonság növelése miatt szüntették meg az emelt sebességű szakaszt a városközpont irányába” – írja az MK.
  • 57-es főút – M6 autópálya csomópontjánál 7-8 ksz-ek között 70 km/óra helyett 60 lett a maximálisan engedett sebesség a biztonság növelése miatt.
  • 57-es főút 41-es ksz-nél 70 km/óra az érvényes szabály. Új, jelzőlámpával szabályozott kerékpárút átvezetés létesült a pécsi elkerülő út külterületi szakaszán.

/via: vezess.hu/

Szólj hozzá!

Hirdetés