Minden más

Akár 100 ezer forintra büntethetik a Volánbusz sofőröket a maszk nélküli utasok miatt

Szeptember 15-től akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető aki maszk nélküli utast enged fel a járműre – tudta meg a sofőröknek küldött céges utasításból az ATV Híradó.

A levél szerint szeptember közepétől a cég munkatársai kötelesek kizárni azokat az utazásból, akik nem viselnek maszkot.

Amennyiben rendőri ellenőrzésre kerül sor, az utasok és a cégnél dolgozó kollégák is 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírsággal számolhatnak, ha nem viselnek maszkot.


Frissítés:
A Volánbusz cáfolta, az ATV értesüléseit miszerint megbírságolnák a sofőröket. A cég azt közölte, hogy téves az információ, amely szerint a társaság bírsággal sújtaná azokat az autóbusz-vezetőket, akik védőmaszk nélküli utast engednek fel a fedélzetre. A Volánbusz nem adott ki ilyen tartalmú utasítást, és sem az autóbusz-vezetőket, sem az utasokat nem bírságolja meg. Utóbbiakat viszont kizárja az utazásból a szabályok be nem tartása esetén, a rendőrség pedig eljárást indíthat ellenük, és 10-től 50-ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

/címlapkép: Volánbusz Zrt. Komló Facebook, szerző: Tóth Lázár/

Szólj hozzá!

Hirdetés