13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapKistérségi hírekÉdesanyjával temetik el a kisbabát

Édesanyjával temetik el a kisbabát

Kisvaszar – Édesanyja mellett fekszik majd a koporsóban a hat hónapos kisbaba – ez volt a kérése annak a kisvaszari nőnek, akinek a szerettei a pénteki viharban veszítették életüket.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy kisvaszari családot ért szörnyű tragédia a pénteki viharban, amikor a dombóvári kórházból hazafelé az autójukra dőlt egy fa. A kocsiban öten utaztak, négyen a helyszínen életüket vesztették.

Megbeszéltem a hozzátartozókkal, hogy a temetést átvállalja az önkormányzatunk – mondta el a bama.hu-nak hétfőn Kovács Mónika, a település vezetője. – A mély fájdalom miatt sem az anya, sem a testvére nem képesek a koporsók kiválasztására, ezért felkértem őket, hogy adjanak meghatalmazást, hogy a temetkezési vállalatnál a falugondnokkal eljárhassunk ügyükben. A mai nap folyamán ötvenezer forint rendkívüli gyorssegélyt adtam át, ám a család nem tartott rá igényt. Azért az összeget ott hagytam náluk – tette hozzá.

A családnak az volt a kérése, hogy kriptában, egy helyen legyenek elhelyezve a családtagok. Négy koporsó helyett azonban csak három készül, hogy az anya a babájával együtt aludhassa örök álmát – írja a portál.

 

Vállalkozók, szakemberek segítségét kérik ásáshoz, betonozáshoz

A portál úgy tudja, problémát jelenthet, hogy a kripta alját már ki kellett volna ásni, és le is kellett volna betonozni. Ez a szűkös határidő és pénzkeret miatt gondot okozhat, ezért az önkormányzat arra kéri a jóérzésű embereket, vállalkozókat, hogy ha tudnak, segítsenek határidőre elkészülni a munkálatokkal. Aki bármivel hozzá tud járulni a kripta elkészítéséhez, jelentkezzen a kisvaszari polgármesteri hivatalnál (Kisvaszar, Albert István tér 1., tel.: 72/898-416).

Milliós adományok

A bama.hu információi szerint a Balatoni Hajózási Zrt egymillió forintot ajánlott fel a kisvaszari családnak, és várhatóan hasonló összeggel támogatja őket a dombóvári önkormányzat is – erről a jövő heti testületi ülésen döntenek. Vasárnap már több templomban gyűjtést szerveztek a család számára, és a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány bankszámlájára, az 11731001-20101897-00000000-ra is lehet adományt küldeni. Az intézmény azt kéri, a támogatók tüntessék fel, hogy a pénzt a kisvaszari családnak szánják.


Mindkét fotó illusztráció, forrás: piaxabay.com

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más