19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapKistérségi hírekA hosszúhetényi általános iskola több dolgozója is csatlakozott az országos pedagógussztrájkhoz

A hosszúhetényi általános iskola több dolgozója is csatlakozott az országos pedagógussztrájkhoz

Hosszúhetény – Országos sztrájkot hirdetett október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több tanára és dolgozója is csatlakozott a felhíváshoz.

Október 5-re az Oktatás Világnapjára országos munkabeszüntetést hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A sztrájkhoz a Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 22 dolgozója is csatlakozott.

„Célunk, hogy felhívjuk az oktatásirányítás figyelmét a diákok és a pedagógusok túlterheltségére, a magas óraszámokra, a korszerűtlen tananyagra és tankönyvekre, a nem megfelelő tárgyi és iskolai feltételekre. Ezek a nehézségek, valamint az évről évre növekvő pedagógushiány, átlagéletkor, illetve az oktatásban dolgozók anyagi, társadalmi megbecsülésének hiánya ellehetleníti a minőségi munkavégzést. Pedig minden diáknak joga van a magas színvonalú oktatáshoz, amelyben van elegendő motivált pedagógus.

Tiltakozunk: a sztrájkjogunk csorbítása ellen, a megfélemlítés, fenyegetettség ellen és a közoktatás lesújtó helyzete ellen”

-írták közleményükben az iskola pedagógusai.

A figyelemfelhívó akció a második, harmadik tanítási órákat érinti majd.

Budapesten tüntetések lesznek

A fővárosban szerdán este 7 órakor a Tanítanék Mozgalom tart tüntetést a Kossuth téren, a Grund ifjúsági szervezet pedig a Margit hidat fogja elfoglalni.

A Tanítanék Mozgalom által szervezett tüntetés célja, hogy „a pedagógusok, a diákok, a szülők – az egész társadalom – együtt álljanak ki az oktatás és az oktatási dolgozók jövőjéért, illetve szolidaritást mutassanak a kirúgott pedagógusokkal”.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más