15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekZebrazászló segíti a biztonságos átkelést a Kodálynál

Zebrazászló segíti a biztonságos átkelést a Kodálynál

Komló – Egy civil kezdeményezésnek hála mostantól biztonságosabb lehet az átkelés a Színház és a Kodály iskola közötti kereszteződésben.

 

A város legforgalmasabb főútjának két oldalát egy rendőrlámpa nélküli zebra köti össze, ami ráadásul egy kereszteződés előtt van. Az út egyik oldalán a színházat, míg a másikon Komló egyik legnagyobb létszámú általános iskoláját találjuk. A veszélyes kereszteződésen naponta akár kétszer is át kell kelniük egészen kisiskolásoknak is – ezt tehetik most biztonságosabbá a kihelyezett zászlók.

Az országosan terjedő kezdeményezést helyben egy 4 gyermekes anyuka indította el, aki személyesen is érintett a problémában. Gyermekei a Kodály iskolába járnak, és innen mennek át sokszor a szemközti oldalon található zeneiskolába, vagy a Közösségek Házába különórákra, vagyis rendszeresen kelnek át a veszélyes útszakaszon.

fotó: S. Bence

 

Az édesanya kérdésünkre elmondta, hogy miután nem sikerült a Városgondokság és a helyi önkormányzat elé vinnie az ügyet, maga vette kézbe az irányítást és kérte ki a megfelelő engedélyeket a hatóságoktól. Kezdeményezését többen támogatták, egy másik anyuka varrta meg például zászlókat, de a Kodály igazgatónője is az ügy mellé állt.

A Nyugat-Európában már bevált és hazánkban is egyre inkább elterjedő zászlós megoldással, csekély anyagi ráfordítás mellett lehet biztonságosabbá tenni a gyalogátkelőhelyeket. A fényvisszaverős zászlók által láthatóbbá válik a gyalogos, és integetni is lehet velük a gépjárművezetőknek, ezzel jelezve átkelési szándékunkat.

Reméljük, a zászlókat senki sem viszi magával, és sokáig tudnak segíteni majd a biztonságosabb átkelésben.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más