-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekÚtviszonyok, hóhelyzet - frissül

Útviszonyok, hóhelyzet – frissül

Baranya – Igyekszünk összeszedni, amit az utak állapotáról és az esetleges balesetekről tudni lehet. A cikk a nap folyamán többször frissül majd.

 

Útállapot, időjárás 2019. január 23-án 07:15-kor

Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is csapadék mentes, Baranya és Somogy megyében pedig megszűnt a havazás, az ország többi részén havazik.
A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, az M7-es autópályán lehet számítani havas, hókásás szakaszokra.
A Dunántúl, a Dél-Alföld és az Észak-Alföld fő-és mellékútjainak burkolata jellemzően havas, hókásás vagy a preventív védekezés nyomán sónedves. A friss hó vastagsága az érintett területeken 1-4 cm, Baranya és Somogy megyében 5-10 cm közötti.
Fertőszentmiklós és Zalaegerszeg térségében párás az idő, máshol a látási viszonyok általában jók.
Szélcsend van vagy gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -8 és -2 C fok között változik.

Az M6-os autópályán, Pécs felé a 106-os km-nél két teherautó ütközött össze. A forgalmat a Paks-centrum csomópontnál a 6-os főútra terelik. Visszatérni a pályára a Paks-dél csomópontnál lehet. Az ellenkező irányban, Budapest felé nincs korlátozás.

Forrás: utinform.hu

 

7:45

Olvasói jelzések alapján Pécs és Mánfa között, valamint Komlón egyes szakaszokon is havasak még az utak, emiatt a szokásosnál lassabban lehet haladni. Pécsvárad és Pécs között is csúszik az út.

 

Útállapot, időjárás 2019. január 23-án 08:15-kor

A Dunántúl északi részén, a főváros és a Balaton térségében, valamint az északkeleti országrészben még havazik.
A gyorsforgalmi utak a középső országrészben havasak, hókásásak, másutt sónedves a burkolat.
A Dunántúl, a Dél-Alföld és a keleti országrész fő-és mellékútjainak burkolata jellemzően havas, hókásás, másutt sónedves. A friss hó vastagsága az érintett területeken 1-4 cm, Somogy megyében 5-10 cm közötti.
A látási viszonyok általában jók.
Túlnyomórészt szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.
A hőmérséklet -7 és 0 C fok között változik.

Forrás: utinform.hu

9:00

Árokba hajtott egy kamion a 6-os főúton Darányban, a Bercsényi telepnél. A műszaki mentés folyamatban van, a helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

9:30

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint harminc gép dolgozik a megye útjain, havas utakra lehet számítani, elzárt település nincs.

Pécsen a közösségi közlekedésben nincs fennakadás, minden vonalon folyamatos a buszközlekedés. A város útjain a Biokom Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. tíz géppel dolgozik, elsősorban a buszvonalakon illetve fővonalakon, járhatatlan út nincs. A dűlőkben havas utakra lehet számítani.

A távolsági busz- és vonatközlekedésben nincs fennakadás, kisebb késésekre lehet számítani. A fő közlekedési útvonalak, valamint az autópálya tisztítása folyamatos, az utak járhatóak.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

9:54

Pécs és Komló között a 66-os úton Komló irányába a Mecsek pihenő után egy teherautó szalagkorlátnak csúszott. A baleset egy beláthatatlan kanyarban történt, és a helyszínre még nem érkezett ki a rendőrség. – jelezte olvasónk.

 

Útállapot, időjárás 2019. január 23-án 15:15-kor

Az ország északi harmadában elvétve szállingózik a hó, Baranya megyében hószállingózást, havazást jeleztek, másutt túlnyomóan borult az ég.
A gyorsforgalmi utak burkolata mindenütt sónedves.
Az ország főútjai zömében sónedvesek, illetve vizesek, Tapolca és Sárvár térségében még havas-latyakos a burkolat. A Dunántúl nyugati részén, a Bakonyban, Baranya megyében, valamint a keleti határ térségében még télies útviszonyokra kell számítani, havas, letaposott havas, latyakos a burkolat. A látási viszonyok általában jók, elszórtan párás a levegő, Baja térségében ködfoltokat, Szentes környékén csak 100-300 m közötti látótávolságot jeleztek.
Túlnyomórészt szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.
A hőmérséklet -5 és +3 C fok között változik.

Forrás: utinform.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más