-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekTombolt a vihar éjszaka, délután újra esni fog

Tombolt a vihar éjszaka, délután újra esni fog

Baranya – Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Magyarország területére szerda éjfélig. Délután újabb viharok jöhetnek.

Az éjszakai vihar ismét sok munkát adott a tűzoltóknak Baranyában (is): főként kidőlt fákhoz, letört ágakhoz riasztották őket.

  • Kedd éjjel Kölked és Erdőfűpuszta között nagyobb méretű faág az útra dőlt, és útzárat képzett, a mohácsi tűzoltók motoros fűrésszel megszüntették az akadályt.
  • Pécsett, a Fenyő utcában egy 8 méter magas fa gyökerestől kidőlt, kidöntött egy távközlési oszlopot és leszakított egy távközlési kábelt valamint egy autót megrongált. A pécsi tűzoltók a fát motoros fűrésszel eltávolították.
  • Lánycsók Kossuth utcájában egy családi ház tetőszerkezetében keletkezett tűz az éjszaka folyamán. A mohácsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés szerencsére nem történt.
  • Az 57-es úton Szajk közelében egy körülbelül 8 méteres faág félpályás útzárat képzett, a mohácsi tűzoltók vonultak a helyszínre, és motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.
  • Pécs külvárosában egy körülbelül 15 méter magas fát döntött ki a vihar, ami egy villanyvezetékre dőlt. A pécsi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát.
  • A Donátusi úton két garázsból, illetve egy Páfrány utcai tízemeletes épület tetejéről kellett vizet eltávolítaniuk a város tűzoltóinak, valamint egy Pélmonostor utcában parkoló autóra dőlt fát távolítottak el a reggeli órákban.

Ez lesz ma

Délután újabb viharok jöhetnek, de ezek már kevésbé lesznek olyan hevesek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

„Egy délelőtti átmeneti szünetet követően ismét több helyen várható zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos szél kísérhet. Az ország déli felén ma 25, 26 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet, megszűnik a kánikula.”

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu, met.hu

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más