19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekTöbben akartak változást, mégis maradt Hoppál

Többen akartak változást, mégis maradt Hoppál

Komló – Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, a Komlót is magába foglaló Baranya 2. sz. választókerületet ismét Hoppál Péter (Fidesz) nyerte. Most megmutatjuk a számokat 99%-os feldolgozottság mellett.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján:

Hoppál Péter (FIDESZ-KDNP) 20.565 szavazat – 40,79

Gyimesi Gábor (JOBBIK) 11.133 szavazat – 22,08 %
Nagy Ferenc (DK) 10.303 – 20,44 %
Hohn Krisztina (LMP) 4575 szavazat – 9,07 %
Berkecz Balázs (EGYÜTT) 1210 szavazat – 2,4 %
Körömi Attila (MOMENTUM) 934 szavazat – 1,85 %
Martos Csongor (MKKP) 926 szavazat – 1,84 %

Az ellenzékiek összesen a szavazatok 55-56%-át gyűjtötték be, mégis a kormánypárti Hoppál nyert 40%-kal. A helyzet tehát itt is ugyanaz, mint az országos számos más pontján: hiába voltak többen, akik változást akartak, a megosztottság és a koordináció hiánya miatt Hoppál könnyedén hozta a kerületet.

Ahogy arra korábban is rámutattunk, az ellenzék akkor vesztette el először ezt a választókerületet, amikor az MSZP-DK alku miatt nem indították Szakács Lászlót, és akkor másodszor, amikor képtelenek voltak megegyezni. (Szakács 2014-ben nyerhetett volna, ha Pécsett is elég szavazatot gyűjt. Akkoriban azonban még nem volt elég ismert ott ehhez. Mára ez változott, de hiába.) A KOM felmérése helyes volt: a Jobbik hozta a legtöbb szavazatot (vélhetően a pécsi választókörökből), de Gyimesi egyedül nem nyerhetett, ahogyan Nagy Ferenc (DK) sem. Pedig a számok alapján az ellenzéknek itt is lehetett volna esélye, akárcsak a Baranya 1. sz. választókerületében, ahol végül szinte mindenki beállt Mellár Tamás mögé. Ő ugyanis végül (98,99%-os feldolgozottságnál) úgy tűnik, le tudta győzni a fideszes Csizi Pétert.

Forrás: index.hu

Vélemény – Persze, ne feledjük, a komplett választási rendszer a kormánypártnak kedvez, így nem volt nehéz hozni a kötelezőt. Illetve, biztosan sokan vannak, akik elégedettek az ország és saját maguk helyzetével, egyúttal rettegnek a migránsoktól, ezért szavaztak a Fideszre. És mivel úgy tűnik, ők vannak többségben, az országban elvileg most az emberek nagyobb része boldog, így az eredményeket sem kell magyarázni. 

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más