28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírekTérdig álltak a húsban az autómentők

Térdig álltak a húsban az autómentők

Pécsvárad-Lovászhetény Baleset történt Pécsvárad és Lovászhetény között vasárnap este. A húsokkal teli kamion még hétfő este is az árokban feküdt – a veszélyes hulladékká váló rakományt ugyanis senki sem akarta elvinni. Végül az autómentők pakolták át kézzel a több tonna húst.

 

Lesodródott az úttestről és az oldalára borult egy nyerges vontató vasárnap este Lovászhetény és Pécsvárad között. Műszaki mentés céljából a pécsi és a véméndi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. A spanyol sofőrt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A spanyol sofőrt néhány vizsgálat után kiengedték a kórházból.

Később ugyan félpályán megindult a forgalom, a kamion műszaki mentését nem tudták megkezdeni, mert a rakomány (kb. 20 tonna hús) még mindig a járműben volt. Ezt a hatósági állatorvos – mivel az átpakolásnál nem lehetett biztosítani a megfelelő hűtést – hulladéknak minősítette. A hús tárolására, szállítására, forgalmazására és megsemmisítésére ugyanis szigorú előírások vonatkoznak, mivel az állati eredetű melléktermékek közegészségügyi, illetve állategészségügyi kockázatot jelenthetnek.

A rakománytól tehát „meg kellett volna szabadulni”, de a helyszínen tartózkodók elmondása szerint a katasztrófadévőket hiába hívták, állítólag megfelelő ruházat hiányában nem vállalták a pakolást (erre rákérdeztünk a tűzoltóknál, várjuk a választ – a szerk.), és a legközelebbi településről sem érkezett meg az ígért segítség.

Update: A tűzoltóság válasza:

„Az Ön által említett pakolás már a tűzoltói műszaki mentést követő napon történt, ekkor tűzoltók már nem tartózkodtak a káreseménynél. Érkezett a műszaki mentő cég felől ilyen kérés, azonban az illetékes vezető arról tájékoztatta, hogy ebben nem tudunk segíteni, mert ez nem tűzoltói feladat – ugyanis a tűzoltók az elsődleges beavatkozói tevékenységet végzik -, erre nem vonulhatnak. Az ilyen jellegű feladatról a szállításban közreműködőknek kell gondoskodnia, hiszen az ő gazdasági tevékenységükhöz kapcsolódik.”

Megfelelő hűtés hiányában az értékes szállítmány hulladékká vált. Fotó: Facebook

Így végül a helyszínre érkező autómentők álltak neki, hogy az egyik húsüzemből küldött konténerekbe áthordják a húst.

Konténerekben vitték el a romlásnak indult húst.

A munkálatok hétfő kora délután kezdődtek és este fejeződtek be. Ezután állhattak neki a kamion lábra állításának. A helyszínen még hétfő este is erős szag terjengett, az út oldalán pedig folydogált a véres húslé…

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más