Hírek

Szombaton kezdődik az előválasztás – Ön kire fog szavazni?

Baranya – Szombaton indul az előválasztás első fordulója, választókerületünkben két jelölt fog versengeni egymással. Ki lesz a befutó?

Szoros küzdelemre számíthatunk a városunkat is magába foglaló Baranya 2-es választókörzetben. A 2022-es országgyűlési választáson való indulásért Dr. Keresztes László Lóránt (LMP) és Dr. Szakács László (DK) fog megmérkőzni egymással. Vagyis: aki most nyer, az lesz jövőre a fideszes jelölt kihívója.

A kormánypárt még nem jelentette be hivatalosan a jelöltjét, de meglepetést okozna, ha nem Hoppál Pétert indítanák, és a jelenlegi kampányuk alapján is arra következtethetünk, hogy ő lesz az esélyes. Az előválasztással kapcsolatos legfontosabb infókat ebben a cikkünkben szedtük össze. Most pedig nézzük a két jelöltet:

Szakács László Nagykanizsán született 1975-ben. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott jogból. 2002 és 2006 között Komló alpolgármestere volt. Júniusi kizárásáig az MSZP-ben politizált, a párt országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese, Költségvetési-, majd a Gazdasági bizottság tagja volt. Jelenleg a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indul, de támogatja a Jobbik, a Momentum és a Komló Összeköt Egyesület is.

Keresztes László Lóránt Kaposváron született szintén 1975-ben, diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. Végzettségét tekintve közgazdász. 2010 óta az LMP Baranya megyei szervezetének elnöke. 2010-ben és 2014-ben Pécs önkormányzati képviselője, a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság tagjaként dolgozott. Az LMP elnökségi tagja. Pártja mellett az MSZP, a Párbeszéd, az Új Kezdet, az Új Világ Néppárt és Péterffy Attila Pécs polgármestere is támogatja.

Quiz Maker

Hirdetés