13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírekSzigetváron is egy jelölt mögé áll be az ellenzék

Szigetváron is egy jelölt mögé áll be az ellenzék

Szigetvár – Amíg a megyeszékhelyen még nem tudtak egyértelműen megegyezni az ellenzéki szereplők a közösen támogatandó polgármester jelölt személyében, addig két baranyai városban már biztosan megvalósult az összefogás.

Szigetváron több ellenzéki párt képviselője szerdán közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az őszi önkormányzati választásokon egy jelöltet, a jelenlegi független polgármestert, Vass Pétert támogatják. –írja a 168 óra.

A város jelenlegi polgármestere mögé állt be az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Demokratikus Koalíció és több civil szervezet is. Így Komló mellett Szigetváron is sikerült az, az összefogás, ami tavaly a választások előtt meghiúsult az ellenzéki oldalról.

Szakács László az MSZP baranyai elnöke azt nyilatkozta a lapnak, szerinte Pécs, Komló és Szigetvár példája hat majd más településekre is Baranyában.

Pécsen viszont még nem teljesen tisztázott a helyzet. Legalábbis erre következtethetünk Mellár Tamás OK Pécsnek adott nyilatkozatából melyben nehezményezte Péterffy Attila „hirtelen” indulását.

Mellár a cikk szerint az ellenzéki pártokkal közösen szerette volna kiválasztani a legesélyesebb polgármester jelöltet. Ennek tett keresztbe Péterffy indulása, akit viszont támogatásáról biztosított az MSZP, a DK és a Momentum is.

/címlapkép: Facebook/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más