-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekA rock örök és elpusztíthatatlan: Újra nyit a Zrínyi!

A rock örök és elpusztíthatatlan: Újra nyit a Zrínyi!

A Zrínyi Klub az 1950-es évektől várja a város fiataljait. Fennállásának közel 63 éve alatt több híres zenekar koncertjének is otthont adott, hamar a komlói zenei élet központjává vált.

A Zrínyi nem is kocsma, inkább egy intézmény. Ha hazalátogatnak a barátok külföldről, a klubban koccintunk, karácsony másnapján a klubban beszéljük át az év történéseit. Sőt, ha épp nem tervezünk semmi konkrét programot a hétvégére és mégis söröznénk, persze, hogy a klubban tesszük ezt. Vagy így, vagy úgy, de mindenki sokszor kötött ki ezen a barátságos helyen.

A kocsmának az utóbbi időben sajnos mégsem ment túl jól. Az előző vezetés nem tudta gazdaságosan üzemeltetni, hátralék halmozódott fel,  és bezárták.

Komló a Zrínyi nélkül olyan lenne, mintha hiányozna a város közepéről a hőerőmű a két kéményével, vagy, ha mondjuk nem fújnának délben. Szerves része a városnak, egy találkozási pont, több, mint egy sima kocsma.

„A rock örök és elpusztíthatatlan”

Szerencsére ezt talán mások is hasonlóan érzik, és nem hagyták elveszni ezt az ikonikus helyet. Portálunk kérdésére az új tulajdonos elmondta, hogy szeptember elsején tervezik újranyitni a klubot, amit addig is teljesen felújítanak. Megújulnak a vizes blokkok, és maga a klubhelyiség is nagymértékű változtatásokon fog átesni.

Már zajlik a munka. Fotó: S. Bence

Természetesen az egyik legégetőbb kérdésre is rákérdeztünk a nyitás kapcsán: ne aggódjon senki, maradni fog az eddig megszokott zenei irányvonal. Az új üzemeltető szerint a Zrínyi továbbra is a rock kedvelőinek bástyája marad, és élő koncertekre is számíthatunk.

Nyitás: Szeptember 1.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más