15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekRemekeltek a KBSK-s lányok

Remekeltek a KBSK-s lányok

Komló – Szép eredményekkel zárták vasárnap a 3. Alba kupát a Komlói Bányász ritmikus gimnasztikázói.

A székesfehérvári versenyen három első helyezést is komlói lányok zsebeltek be. A klub 12 tornásszal képviseltette magát.

Az eredmények pedig a következőképpen alakultak:

A legfiatalabbak közül a 2011-es születésű Györei Zoé saját kategóriájában bajnok lett, őt követte a szintén KBSK színeiben versenyző Tóth Petra a dobogó második fokán.

A 2006-os korcsoport versenyzői közül Filomela Hanna összetettben és karikával is bajnok, Jelenik Lilla karikával 6. lett, míg Szép Maja szabad gyakorlatát szintén a dobogó legfelső fokával jutalmazták.

A 2008-as mezőnyben Antao Theresa 4., Szilasi Dorka a 6. helyen zárta a versenyt.

2009-es kategóriában a nagyszámú versenyző ellenére is szépen helytálltak a lányok. A 20 fős mezőnyből, Barta Johanna az előkelő második helyen, míg Bognár Laura 4., Neukirchner Zoé 7., Storcz Dorina a 9. helyen végzett. Labdával Korn Liliana a 9. helyen zárta a versenyt.

Vörösvári Csenge Dóra edző így foglalta össze az eseményt:

„Elmondhatatlanul büszke vagyok a lányaimra, egytől egyig messze felülmúlták az elvárásaimat. Szerintem ősszel, amikor belevágtunk ebbe az egészbe senki nem gondolta volna, hogy ilyen kis rövid idő alatt, ilyen eredményeket érünk el. Nagyon szeretek a lányokkal együtt dolgozni, mindegyikük nyitott az új dolgokra, lelkesek, gyorsan tanulnak és nem utolsó sorban kitartóak, ami most meg is hozta az eredményét. Amit még mindenképp kiemelnék a versennyel kapcsolatban az a szakmai dicséret és a pozitív visszajelzés, amit kaptunk edző kollégáktól. Minden sportágban fontos a szakmai elismerés, amiből a későbbiekben építkezni tudunk, és nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ennek egy részét már magunkénak tudhatjuk, ilyen rövid idő alatt. Külön kiemelték a szurkolótáborunkat, hogy milyen jól összetartó, lelkes szülők állnak mögöttünk, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a biztatásukat. Azt hiszem ennél jobban nem is zárhattuk volna a szezont, hatalmas élmény volt, meg nagyobb hajtóerőt adott a lányoknak, ami már a másnapi edzésen látszódott rajtuk. Június hátralevő idejében inkább az erő fejlesztésen lesz a hangsúly, majd augusztusban egy,  egy hetes edzőtáborral készülünk az őszi versenyekre.”

/fotó: Péter Szabó Zoltán/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más