13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírekIrtják a szúnyogokat Baranyában

Irtják a szúnyogokat Baranyában

Baranya – Három hete zajlik az országos szúnyoggyérítési program.

A szakemberek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság irányításával eddig 108 ezer hektáron irtották a vérszívókat a június 1-én kezdődött programban.

Ezen a héten, ha az idő is megfelelő lesz, 85 ezer hektárt szeretnének kezelni majd. Az elmúlt hetek változékony időjárása miatt több helyen is csúszott a szúnyoggyérítési program. Az elmaradt területeket a héten tervezik pótolni.

A balatoni térségben a napokban kezdték meg a kifejlett rovarok irtását, első sorban a part mentén, légi úton, de több településen földi eljárást is alkalmaznak.

Megfelelő időjárás esetén Baranyában is kellemetlen napok várnak a szúnyogokra, az ország egyéb területeivel együtt. Irtanak még Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar megyében, Sopronban, a Fertő-tó partján lévő településeken, a Szigetközben, és több Duna menti régióban is. Gyéríteni fognak emellett Budapesten, a Csepel-szigeten, Békés, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében is.

forrás: katasztrofavedelem.hu

Baranyában Sásdon, Orfűn, Kozármislenyben, Villányban, és Szigetváron is kellemetlen napok elé néznek a vérszívók, csak hogy pár települést említsünk.

 

/forrás: katasztrofavedelem.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más