-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekRégi álmuk válhat végre valóra a város deszkásainak és bringásainak

Régi álmuk válhat végre valóra a város deszkásainak és bringásainak

Komló – Egy helyett rögtön két gördeszkapálya is épülhet a közeljövőben városunkban. A pályákkal egy több mint 10 éves vágyuk válhat valóra a helyi extrém sportolóknak.

A két pálya közül egy már biztosan megvalósul a „Miénk itt a tér” nevű projekt keretei között, mely az egész 48-as tér és környezetének felújítását is magában foglalja. A pályázat részeként a Közösségek Háza melletti betonos részen mintegy 12 millió forintból alakítják ki a gördeszka parkot, melyet a tervek szerint még idén át is adnak.

A látványtervek alapján, valahogy így fog kinézni:

A másik deszkapálya az Országos Görpark Program keretében épülne meg Körtvélyesben bruttó 30.000.000 Ft-ból, melynek felét a város állná. Amennyiben megnyeri az önkormányzat a pályázatot, legkésőbb 2020. június 30-ig fel kéne épülnie a második pályának.

Kezdetek

Az extrémsport pálya ötlete még a kétezres évek elején merült fel, az első komolyabb lépés viszont csak 2008-ban történt az ügy kapcsán. Ebben az évben aláírásgyűjtésbe kezdtek a pályáért, de ígéreteken kívül sajnos nem kaptak mást a lelkes fiatalok. Később a saját kezükbe vették az irányítást és 2012-ben Boricza Attila és Topolcsányi Dániel képviseletével beadtak egy uniós pályázatot, melyet sajnos elbuktak. Utána a DÖKE segítségével szerették volna újból megpróbálni, de nem volt egyetértés a szervezet és a srácok között, ezért ez az együttműködés rövid időn belül megszakadt.

Boricza Attila látványterve 2012-ből

Ez után hosszú szünet következett és most tartunk ott, hogy a nagyrészt már 2012-ben létező tervek megvalósulhatnak. Azóta a parkot kiharcoló kissrácok felnőttek, többük már külföldön él, családjuk, gyerekük van, mégis örülnek, hogy valóra válik régi álmuk. Ha már elsősorban nem is ők fogják használni a parkot, akkor is egy régóta húzódó történet végére kerül pont, és legalább a most felnövő deszkás, bringás generációnak már lesz helye a gyakorláshoz, sőt lehet, hogy rögtön kettő.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más