15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekMegvertek és kiraboltak egy férfit Komlón - fél óra alatt meglett a...

Megvertek és kiraboltak egy férfit Komlón – fél óra alatt meglett a tettes

Komló – Megvert és kirabolt egy férfi egy másikat tegnap, 2019. Június 4-én.

Tegnap délután fél három környékén tett bejelentést a rendőrségen egy férfi, arról, hogy lakásának lépcsőházában egy ismeretlen megtámadta, megverte, majd el akarta venni a táskáját, mely azonban nem sikerült neki. Egyedül a dulakodás közben a táskájából kieső aprópénzt sikerült magával vinnie támadójának. A bántalmazás során az áldozat könnyebben megsérült.

A komlói rendőrök beazonosították, majd fél órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 24 éves helyi férfit. Előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. Ruházatának átvizsgálása során a rendőrök megtalálták, majd lefoglalták az ellopott pénzt, és visszaadták a tulajdonosnak.

A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – rablás elkövetése miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

/forrás: police.hu/

—————————————————

Frissítés 2019.06.07.

A Pécsi Járásbíróság június 7-én egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi június 4-én a délutáni órákban egy komlói társasház lépcsőházában tettleg bántalmazott egy kiskorú személyt, hogy elvegye a kiskorú táskáját. A bántalmazás során a kiskorút lökdöste, rugdosta, fojtogatta és testszerte ütlegelte, amelynek következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A bántalmazásnak a cselekményt észlelő személyek közbeavatkozása vetett véget. A gyanúsított a sértett zsebéből kiesett 305 Ft aprópénzt eltulajdonította.

A fenti cselekményeket a gyanúsított – aki korábban már öt alkalommal volt büntetve – feltételes szabadságra bocsátás tartama alatt követte el.

A bíróság szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá a bizonyítást veszélyeztetné, illetve mivel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, így esetében a bűnismétlés veszélye is reális.

A végzés ellen fellebbezést nem jelentettek be, így a végzés végleges.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más