-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekPolics szerint Komló életveszélyben van, a hatóságok hallgatnak

Polics szerint Komló életveszélyben van, a hatóságok hallgatnak

Komló – Polics József, Komló város fideszes polgármestere egy keddi sajtótájékoztatón bejelentette: a komlóiak életveszélyben vannak, azonban a hatóságok ezt nem erősítették meg. Az MSZP vélhetően feljelentést tesz az ügyben rémhírterjesztés miatt. 

A sajtótájékoztatóról a Komlói Újság videofelvételt készített, de a Pécsi Újság és a Pécsma.hu is beszámolt az elhangzottakról.

Ezekből kiderült, hogy Polics József elmondta, a Demokratikus Koalíció Baranya 2. sz. választókerültének jelöltje, Nagy Ferenc egyszer azt nyilatkozta, hiba volt megépíteni a műszaki határzárat, helyette például az egészségügyet kellene rendbe tenni. Emlékeztetett még, hogy Gyurcsány 2015-ben szívesen fogadta a menekülteket, és olyan lehetőségeket vázolt fel, hogy a menekülteket üres laktanyákban vagy lakásokban helyezzenek el. – Amikor azt hallottam, hogy üres lakásokba, felállt a hátamon a szőr – fogalmazott Polics József. – Mindenki tudja, hogy Komlón sok ilyen van, és olcsón meg is vásárolhatók. Ha a DK jelöltje nyerne, a nyilatkozatiak alapján megvásárolnák azokat, és migránsokat telepítenének a városba.

 

Ezután Komló polgármestere kijelentette:

„Gyurcsány és pártja jelöltje életveszélyes Komlóra nézve”

Életveszélyben vagyunk, el a kezekkel Komlótól!”

Amennyiben a kijelentés helytálló, és a város lakói életveszélyben vannak, felmerül a kérdés, miért nem lépett még fel a rendőrség és a katasztrófavédelem a komlói lakosok védelmének érdekében?

Kedd este rá is kérdeztünk a két szervezetnél, hogy (mivel Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy a Rendőrség alapvető feladata minden időszakban a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme, míg a Katasztrófavédelem fő feladata a katasztrófák hatósági megelőzése; a bekövetkező polgári veszélyhelyzetekben a mentés végrehajtása; a védekezés megszervezése és irányítása; a káros következmények felszámolása; a helyreállítás-újjáépítés megvalósítása) milyen lépéseket, rendvédelmi feladatokat kívánnak végrehajtani a polgármester által felvázolt életveszélyes helyzet megelőzése, illetve a már kialakult életveszélyes helyzet elhárítására Komló városában, valamint Gyurcsány Ferenc és pártja jelöltjével kapcsolatban.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérdésünkre szerdán csupán annyit közölt, hogy a katasztrófavédelem „politikai megnyilvánulásokra nem reagál”. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság részéről csütörtök délutánig még ennyire sem futotta. (Amint ez változik, cikkünket frissítjük.)

Update (2018.03.27.) „A megkeresésben foglaltakkal összefüggésben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra – válaszadásunkig – bejelentés, feljelentés nem érkezett.”

A két szervezet reakciójából levonható a következtetés, hogy az elhangzott mondatok szimplán „politikai megnyilvánulások”, és Komló nincs közvetlen „életveszélyben”. (Ellenkező esetben a két érintett szerv nyilván vizsgálatot rendelt volna el, és megtette volna a szükséges lépéseket. Vagy legalább jelezte volna ebbéli szándékát.) Ha viszont Komló nincs életveszélyben, miért állítja mégis ezt a polgármester?

A rémhír terjesztése bűncselekmény – 3 év is járhat érte

Szakács László (MSZP) szerint minden fideszes, így Polics József is pártutasításba kapta, hogy tartsa fenn a félelmet. Ezért került sor a sajtótájékoztatóra, ahol a Fidesznek való megfelelni akarás győzedelmeskedett a józanész felett. Szakács szerint az elhangzottak kimeríthetik a rémhírterjesztés tényállását, ezért várhatóan feljelentést fognak tenni a polgármester ellen.

A Btk. 337. paragrafusa szerint ugyanis „Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

 

 

DK: a polgármester megfélemlíti a lakosságot, ez felelőtlenség

Természetesen megkerestük Nagy Ferencet, a Baranya 2. sz. választókerület jelöltjét, hogy reagáljon a vele és pártjával kapcsolatban elhangzott vádakra.

Az (MSZP-Párbeszéd támogatottságát is élvező) DK-s jelölt úgy látja, Komló polgármestere hamis nyilatkozatával tudatosan megfélemlíti a komlói embereket, akkor, amikor azzal riogatja a város lakóit, hogy DK-s győzelem esetén az olcsón megvásárolható lakásokba migránsokat telepítenénk. Nagy Ferenc hangsúlyozta, a komlóiak biztonsága egyetlen percig sem forog kockán. Hozzátette, nem ő vagy a DK, hanem éppen a Fidesz akart menekülttábort építeni a várostól pár kilométerre lévő Martonfán, Orbán Viktor kormánya volt az, amelyik 2015-ben titokban menekülteket helyezett el egy alföldi városka laktanyájában, és a Fidesz-KDNP az a párt, amelyik már eddig is több mint 20 ezer olyan idegent fogadott be az országba, többségüket jó pénzért, akikről nagy bölcsen ugyancsak hallgatnak. Úgy látszik, pénzért bárki jöhet – mutatott rá Nagy Ferenc. – A polgármester riogatásával megfélemlíti a város tisztességes polgárait, és ez nagyfokú felelőtlenség a részéről. Állításai ugyanazok a képtelenségek, amiket az Orbán-kormány évek óta szajkóz. Polics József, mint hűséges pártkatona pedig azt szajkózza, amit a vezér elvár tőle – magyarázta a képviselőjelölt.

Forrás: Magyar Narancs

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más