13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírekPetíciót írtak a komlói bringások

Petíciót írtak a komlói bringások

Komló – Már 187-en írták alá azt a petíciót, amit helyi bringások indítottak egy városi kerékpáros park létrehozásáért.

A petíció aláíróinak célja, hogy létrejöjjön Komlón egy olyan extrém sport park, amely a bicikliseken kívül több sportág kedvelőinek igényeit is kiszolgálná. Pontosabban egy skateparkkal és pump track (mesterségesen kialakított dombok) pályával kiegészített biciklis parkot szeretnének.

Az évek során már többször felmerült a skatepark ötlete a városban, de az ügy valahol eddig mindig megakadt.

Pedig úgy néz ki, igény lenne rá. Az extrém sportok már rég nem számítanak annyira „extrémnek”. Sokan rajonganak ezekért a sportágakért, és elfogadottságuk is rengeteget javult az évek során. A BMX például már az olimpiai sportágak között szerepel. A park témája pedig évről-évre újra felmerül.

Városunkban is sokan hódolnak az efféle adrenalin dúsabb sportoknak, elég csak körülnézni egy napsütéses délután valamelyik téren. Rendszeresen lehet BMX-es, rolleres, deszkás srácokba botlani városszerte. Ez viszont többeket zavar, és ezt az érintettek is jól tudják. Ettől függetlenül egyszerűen nincsen megfelelő hely a környéken, ahol nyugodtan űzhetnék szenvedélyüket, így marad a kényszermegoldás. Igaz, hogy Pécsen található megfelelő pálya, de autó nélkül, tömegközlekedéssel igazán nehéz megoldani a bejutást, főleg, ha pont bringás az ember.

Komló város ifjúsági cselekvési tervében  a 9. pont alatt szerepel:

A helyi ifjúsági kezdeményezések számára anyagi, természetbeni valamint szakmai segítség nyújtása. Eszköz: Diákközösségek, ifjúsági csoportok kezdeményezéseinek támogatása, különösen a közösségi munka keretében megvalósuló fejlesztési projektek esetében.

A petíció benyújtói pedig azt írták, hogy bárminek örülnének, leginkább egy kisebb földterületnek, ahol, ha kell, maguk megásnák a bringapályát.
Mi ez, ha nem közösségi munka keretében megvalósuló fejlesztési projekt? Tiszta sor.

Aki szeretne az ügy mellé állni, az alábbi linken teheti meg.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más