7.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekPáva Zsolt határozott fellépésére várnak a tüntetők

Páva Zsolt határozott fellépésére várnak a tüntetők

Pécs – Komolyan gondolták a pécsi tüntetők, hogy kiharcolják a közpénzből fenntartott helyi újságok gatyába rázását. 

Úgy bejegyzést tett közzé Facebook oldalán Simon Wintermans, a holland származású pécsi vállalkozó. Ebben leírja:

„Már majdnem két hét telt el azóta, hogy személyesen adtam át a Városházán a több száz aláírást, amit a tüntetésen gyűjtöttünk. A levélben felszólítottuk a polgármestert, hogy érje el, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott Pécsi Hírek és Pécsma.hu fejezze be a sajtóetikát sértő magtartását, a főszerkesztőt és a felelős kiadót pedig vonják felelősségre. Volt, amikor még a bicikliutam miatt ültünk le Zsolttal, amit végül a polgármesteri keretéből támogatott. Most egy kicsit más volt a helyzet, de a beszélgetés baráti hangulatban folyt, annak ellenére, hogy világossá tettem, amíg eredményt nem érünk el, folytatjuk.”

A vállalkozóról tudni kell, hogy Pécs ismert és közkedvelt személyisége, a TuliPécs program keretében negyed millió tulipánhagymát szerzett a városnak, és az EKF évében (is) kerékpárutakkal népszerűsítette Pécset.

Simon Wintermans személyesen vitte be Páva Zsolthoz a közel hatszáz aláírást és a pécsiek követelését

Legutóbb azzal került a hírekbe, hogy tüntetést szervezett a pécsi Széchenyi térre, ahol egy performansz keretében „méregtelenítették” a kormányközeli helyi lapokat, majd visszaküldték azokat a feladónak, azaz az önkormányzatnak. Emellett közel hatszáz aláírást gyűjtöttek egy levél mellé, amelyben a demonstrálók követelték, hogy Páva Zsolt 

• „határozottan cselekedjen a Pécsi Hírekben és a PécsMa.hu-n a tisztességtelen és újságírói etikát sárba tipró szerkesztői gyakorlat azonnali befejezése érdekében,
• teremtse meg a tisztességes, társadalmi normák, sajtóetikai és közszolgálati alapelvek szerinti működés feltételeit,
• biztosítsa a pártok és ellenzéki vélemények arányos megjelenését a közpénzből finanszírozott helyi újságban, száműzze a gyűlöletkeltésre alkalmas írásokat,
• a gyűlöletkeltés és hazugsággyártás közvetlen felelőseit, a Pécsi Hírek és a PécsMa.hu főszerkesztőjét váltsa le, a kiadó Pécsi Kommunikációs Központ Kft. ügyvezetőjét vonja felelősségre.”

Az aláírók szerint ugyanis az elmúlt években az önkormányzati lap – különösen a választások előtti időszakban – gyűlöletkeltő írásokkal, csúsztatásokkal, álhírekkel, manipulált szövegekkel folyamatosan és rendszeresen megalázta, rágalmazta és több esetben személyében, becsületében megsértette a pécsi polgárok jelentős részét.

„Méregtelenítik” és ártalmatlanná teszik a szennylapokat a pécsi anyák napi tüntetésen

Simon mostani bejegyzésből kiderül, hogy a pécsiek egyáltalán nem adták fel, és folytatni fogják a harcot a tisztességes médiáért.


Simon Wintermansról 2015-ben készített kiváló riportot az azóta bezáratott Népszabadság. A cikkért kattints IDE.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más