19.7 C
Komló
2024. június 16.
spot_img
KezdőlapHírekRosszul jártak, akik fával vagy szénnel fűtenek

Rosszul jártak, akik fával vagy szénnel fűtenek

Komló – Már kezdtük feladni a reményt, de az önkormányzat végül ránk cáfolt és válaszolt. Sajnos azonban a megszerzett információk nem fognak mindenkit boldoggá tenni.

Olvasónk keresett meg minket azzal, hogy Komlón hogyan részesülnek majd a téli rezsicsökkentésből azok, akik fával fűtenek.

Mivel nem voltak erről pontos ismereteink, az önkormányzathoz fordultunk segítségért. Polics József polgármester a következőkről tájékoztatta lapunkat:

Vagyis: az ötezer fő feletti települések nem pályázhattak arra, hogy plusz pénz kapjanak az államtól szociális tűzifára. Márpedig Komló lakosság bőven több, mint az ötezer, így ettől a lehetőségtől elesett. De nemcsak emiatt:

Tehát: csak azok kaphattak fával való tüzelésre is kedvezményt a téli rezsicsökkentés során, akiknél nincs bevezetve a vezetékes gáz a településen. Komlón viszont be lett, így a város ebből a szempontból is kiesik a jogosultak köréből.

Összegezve: akik fával vagy szénnel fűtenek Komlón, nem részesülnek a kormány téli rezsicsökkentéséből.

Nemcsak ők jártak azonban rosszul, számos más településen is hasonló a helyzet. Baranya déli részén, az Ormánságban például 40 falu esett ki a rostán.

 

Nyitókép: pixabay.com

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más