19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekOrszágos bajnokcsapata lett Komlónak

Országos bajnokcsapata lett Komlónak

Komló – Országos bajnok a Gagarin Általános Iskola többpróbás csapata a Diákolimpián.

 

A Diákolimpia megyei döntőjén mindössze 1 ponttal maradt el a Gagarin Iskola II. korcsoportos többpróba csapata a bajnoktól, ezért minden okuk megvolt arra, hogy bizakodjanak abban, lehetőséget kapnak az országos döntőben való indulásra.  Néhány napos várakozás után megérkezett a várva várt örömhír: indulhat a csapat az országos döntőben!

A döntőt Székesfehérváron a Regionális Atlétika Központban rendezték meg, és – az időjárás-előrejelzéssel ellentétben – nem volt ok panaszra, hiszen nem érkezett meg a „várva várt” eső. Igaz, a szél nem mindig kedvezett a versenyszámoknak. A megyei eredmény  alapján – amely a negyedik legmagasabb pontszám volt az országos mezőnyben – lehetett sejteni, hogy akár a dobogós helyet is megszerezheti a komlói csapat.

Az első versenyszám a kislabdahajítás volt, majd ezt követte a távolugrás, végül a 60m síkfutás. A három versenyszám után volt egy óra pihenőidő, ahol a gyerekek feltöltődhettek a 4 x 100 méteres váltóhoz. Ez volt a legfontosabb versenyszám, hiszen a tabella elején álló csapatoknak ezen múlhatott a dobogós helyezés. A célba érkezést követően, az eredményt látva szinte már biztos volt az érem, hiszen a megyei versenyen elért 1920 pontot 1962 pontra javították az ifjú versenyzők.

Az eredményhirdetésnél már csendben várták a gyerekek, vajon menyire volt elég a teljesítményük, lesz-e érem a nyakukban. És lett! Méghozzá nem is akármilyen: a Gagarin Általános Iskola diákjai állhattak a dobogó legfelső fokára.

És hogy mit éreztek az aranyérem átvétele után a gyerekek?

„Hihetetlenül jó érzés, hogy egy ilyen előkelő, jól megrendezett versenyen vehettem részt! Szuper érzés! Egyikünk sem gondolta volna, hogy a mai teljesítményünk az első helyre juttat. Jól össze tudunk dolgozni, biztattuk egymást, nem hagytuk, hogy bármi közénk álljon. Mindent megbeszélünk és persze örültünk egymás sikereinek.”

„Szerintem nagyon jó volt és izgalmas. Fantasztikus érzés volt a dobogó legfelső fokán állni, főleg úgy, hogy egy országos döntőn vehettünk részt. A csapat kitartóan versenyzett. A 60 méteren és váltófutásban nagyon ügyesek voltunk.”

„Nagyon örülök, annak, hogy a kézilabda meccsek mellett eljuthattam egy országos atlétika versenyre is, remélem jövőre is részt vehetek. Nagyon szerettünk volna érmet nyerni. Először a harmadik helyre gondoltunk, de nagyon boldog vagyok, hogy az eredményeink alapján az első helyezettek lettünk.”

Kollai Tamást, a csapat egyik felkészítő pedagógusát és a csapat kísérőjét is megkérdeztem arról, milyen felkészülést igényel egy ilyen verseny, hogyan motiválják a gyerekeket, valamint számítottak-e ilyen kimagasló eredményre. A testnevelő tanár elmondta, hogy mindez egy több éves munka eredménye, és hogy az órai felkészülésen túl is szükség volt sok gyakorlásra, valamint a szakos kollégák közötti együttműködésre.

A megyei eredmények alapján számítottunk arra, hogy minden jól fog alakulni, hiszen idén minden versenyszám az erősségünk volt, azon belül is leginkább a futószámok. Örülünk annak, hogy a gyerekek jól motiválhatóak voltak, ez is egy lényeges szempont. Gratulálok a gyerekeknek, nagyszerű teljesítményt nyújtottak – tette hozzá a pedagógus.

 

A csapat tagjai: Keresztény Buda 374p, Szabó Szilárd 365p, Vudi Áron 362p, Bede Brendon 333p, Renner Zalán 327p, Sebestyén Bence 299p. (Felkészítők: Vertike Erika, Kollai Tamás testnevelők)

Végeredmény:

1. Gagarin Komló 1962 pont

2. Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 1921 pont

3. Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium 1914 pont

4. Pécs, Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola 1891 pont.

Az egyéni versenyben, 141 versenyző közül Keresztény Buda a 9. helyen végzett.

 

(A fotók a szerző felvételei.)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más