15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekNem, nincs "kötelező korszerűsítés"

Nem, nincs „kötelező korszerűsítés”

Pécs-Komló Hogy az emberek alapvetően jóhiszeműek, mi sem bizonyítja jobban, mint a trükkös csalók folyamatos sikere. Térden állva könyörgünk, ne dőljenek be a kamu dumáknak!

Mindenkinek ismerős lehet a jelent, amikor valakinél kopognak, ő ajtót nyit, és szembetalálja magát egy-két idegennel. Paplant árulnak, régiségeket vesznek, parfümöt ajánlanak, jöttek ellenőrizni a radiátort, a nyugdíjas szelvényeket, a régi, „lejárt” tízezreseket.

Egy valami közös bennük: be akarnak jutni a lakásba, és pénzt akarnak kiszedni a tulajból valamilyen úton. Többnyire átveréssel.

Rengeteg trükkös csalós duma van, Pécsett most éppen a „kötelező korszerűsítés”, „gázszivárgás mérés”, „kedvezményes nyílászárócsere” van a porondon. A hivatalosnak tűnő személyek még számlát is adnak,  amin „felülvizsgálati díj” szerepel. Ez azért rosszabb a tulajdonosra nézve, mint az előleg, mert nem teljesített munka esetén nem kérhető vissza. Márpedig ezek a munkák a tapasztalatok szerint soha nem készülnek el, csak a pénznek veszik nyoma.

Mi azt tanácsoljuk, továbbra se kössön senki semmilyen üzletet az ajtóban állva idegenekkel, keressen fel inkább megbízható cégeket, ha valamilyen  beruházásra (pl. szigetelés, ablakcsere stb.) készül. Mindig legyen hitelesített, írásos szerződés, amivel később érvényesítheti az érdekeit. A szolgáltatók előre jelzik, ha valamilyen oknál fogva megjelennek a házban, ezért, ha meglepetésszerű a felbukkanásuk, akkor nagy az esélye,  hogy szimpla csalók. Ne dőljön be!

 

A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más