A Mit süssek? kérdés igen sokszor megfogalmazódik. Böngésszük az internetet a legújabb receptek után kutatva, pedig néha nem is a legtrendibb ételekre van szükségünk, hanem valami egészen egyszerűre pl.: egy adag sajtos perecre.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, akkor 2 dl tejföl helyett 3 dl)
- 25 dkg vaj
- 1 sütőpor
- 1 tojás (+ 1 tojás a kenéshez)
- 1 teáskanál só
- 2 dl tejföl
- 25 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba öntjük és elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat, tojást, tejfölt és összedolgozom. Egy órát pihentetem a hűtőben, majd kb.: 3-4 mm vastagra nyújtjuk, utána formázom, tojással megkenem, sajtot szórok a tetejére és előmelegített sütőben 190 fokon pirosra sütöm.
Tippek:
Készíthetünk „extrasajtos” pereceket is, úgy hogy a tésztájába szórunk egy kis reszelt sajtot. Tetejére sajt helyet különböző magokat is szórhatunk pl.: szezámmaggal is nagyon ízletes lesz.
Jó étvágyat!
(fotó: mindmegette.hu)