2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekNem lesz kész becsöngetésre a Kodály

Nem lesz kész becsöngetésre a Kodály

Komló – A diákoknak más iskolákban kell megkezdeniük a 2018/2019-es tanévet. A probléma csak átmeneti.

 

Hiába folyt teljes gőzzel a munka a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában az elmúlt hónapokban, úgy tűnik, nem sikerül befejezni az építkezést a szeptemberi becsengetésre.

A Pécsi Egyházmegyén érdeklődésünkre elmondták, ennek az az oka, hogy a meglévő iskolaépület felújítása során olyan nem várt műszaki nehézségekbe ütközött a kivitelező, amely nagyjából 2 hónappal kitolta az eredeti határidőt. Ez azt jelenti, hogy október végéig az iskolaépületen további kivitelezési munkák zajlanak majd, így ott a tanítás nem lesz lehetséges.

Emiatt a tanév első 2 hónapjában a kodályos diákoknak más komlói iskolákban, de a Kodály iskola oktatóival kell tanulniuk. Hogy melyik osztálynak pontosan mikor és hova kell mennie, arról az érintettek részletes tájékoztatást kapnak majd.

Az intézmény vezetése és a Pécsi Egyházmegye mint fenntartó azt ígérik, mindent megtesznek, hogy a szükségesnél nagyobb nehézséget ne okozzon sem a diákok, sem a szülők számára a kialakult helyzet.

Az ünnepélyes tanévnyitó a komlói római katolikus templomban lesz szeptember 3-án, reggel 8 órakor.

Haláleset árnyékolta be az építkezést

Az 1,7 milliárdos beruházás révén az iskola egy teljesen új épületrésszel gazdagodik, benne egy nagyméretű tornateremmel. Emellett a 80 éves iskolaépület teljesen megújul és egy újabb emeletet is kap. Az eredeti tervek szerint 2019. február 21-re kell befejeződniük a munkálatoknak. Ezt várhatóan tartani tudják a kivitelezők.

Az építkezést egy sajnálatos haláleset árnyékolta be nyáron, amikor egy munkás leszédült egy állványról és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy életét vesztette. A körülményekről csak részinformációk vannak, de rendőrségi eljárás nem indult ez ügyben, az érintett vállalkozó, a munkaügyi felügyelet és a fenntartó pedig nem reagált a megkeresésünkre.

 

Fotó: S. Bence

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más