8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapHírekMinden sörösüvegre rá van írva, hogy komló, még sincs saját sörünk. Na...

Minden sörösüvegre rá van írva, hogy komló, még sincs saját sörünk. Na ez most változik!

Komló – Városunk nevét a folyékony kenyér egyik fő összetevőjéről kapta, minden sörösüvegre rá van írva, hogy komló, még sincs saját sörünk.

Ez mostantól másképp lesz, ugyanis ősztől megkezdődhet a sörgyártás városunkban. Schmidt Ferenc édesapjával közösen fogott bele a projektbe, amely jelenleg még kezdeti szakaszban tart, de egy biztos: a Komlói Napokon már megkóstolhatjuk az első adag Carbon Beer-t 500 forintos korsó áron. A főzdében kezdetben ketten fogják készíteni az italokat, egyszerre 300 literes adagokat tudnak lefőzni, de ha a piaci igények úgy kívánják több műszakos termelés is elindulhat.

A készítők elsődleges célja egy nagy közönség számára elérhető, egyszerű, de finom ivósört készíteni. Az árazását is ehhez mérten próbálják majd igazítani. A Carbon Beer egy 5% alkoholfok körüli lager típusú sör, kezdetben ez lesz a főzde zászlóshajója. Csapoltan és üveges kiszerelésben kerülhet majd forgalomba. Idővel szeretnék bővíteni a palettát, folyamatosan kísérleteznek, de ez még mind a jövő.

Hétvégén a Komlói Napokon a Carbon Beer Eszperantó téren kihelyezett standjánál bárki megkóstolhatja majd az első komlói sört. A készítők a fogyasztók visszajelzéseit is várják, hogy még jobban a helyiek ízlésére tudják szabni italukat.

Ígéretet kaptunk, hogy amint elindult a termelés a 7300.hu kameráit is beengedik a főzdébe, hogy megmutathassuk, hogyan készül a komlói ital. Addig is aki kíváncsi a főzdével kapcsolatos hírekre kövesse a Carbon Beer Facebook oldalát.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más