15.7 C
Komló
2023. október 02.
KezdőlapHírekMinden sörösüvegre rá van írva, hogy komló, még sincs saját sörünk. Na...

Minden sörösüvegre rá van írva, hogy komló, még sincs saját sörünk. Na ez most változik!

Komló – Városunk nevét a folyékony kenyér egyik fő összetevőjéről kapta, minden sörösüvegre rá van írva, hogy komló, még sincs saját sörünk.

Ez mostantól másképp lesz, ugyanis ősztől megkezdődhet a sörgyártás városunkban. Schmidt Ferenc édesapjával közösen fogott bele a projektbe, amely jelenleg még kezdeti szakaszban tart, de egy biztos: a Komlói Napokon már megkóstolhatjuk az első adag Carbon Beer-t 500 forintos korsó áron. A főzdében kezdetben ketten fogják készíteni az italokat, egyszerre 300 literes adagokat tudnak lefőzni, de ha a piaci igények úgy kívánják több műszakos termelés is elindulhat.

A készítők elsődleges célja egy nagy közönség számára elérhető, egyszerű, de finom ivósört készíteni. Az árazását is ehhez mérten próbálják majd igazítani. A Carbon Beer egy 5% alkoholfok körüli lager típusú sör, kezdetben ez lesz a főzde zászlóshajója. Csapoltan és üveges kiszerelésben kerülhet majd forgalomba. Idővel szeretnék bővíteni a palettát, folyamatosan kísérleteznek, de ez még mind a jövő.

Hétvégén a Komlói Napokon a Carbon Beer Eszperantó téren kihelyezett standjánál bárki megkóstolhatja majd az első komlói sört. A készítők a fogyasztók visszajelzéseit is várják, hogy még jobban a helyiek ízlésére tudják szabni italukat.

Ígéretet kaptunk, hogy amint elindult a termelés a 7300.hu kameráit is beengedik a főzdébe, hogy megmutathassuk, hogyan készül a komlói ital. Addig is aki kíváncsi a főzdével kapcsolatos hírekre kövesse a Carbon Beer Facebook oldalát.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más