Hírek

Mes szövegével ad ki új kollekciót a DRK

Mester Ferenc (Mes) neve ismerősen csenghet azoknak, akik képben vannak a komlói zenei élettel. Az évek óta Sopronban élő rapper soraival most a hazai DRK márka ad ki kollekciót.

A Zeneszöveg.hu és a DRK (Dorko) közös „Fontos a szöveg” pályázatán Mes is a legjobbak közé került, nyereményeként pedig saját ruhakollekciót kapott. A kampány célja, az hogy segítse a magyar dalszövegírókat jogaik tudatosabb képviseletében.

A pályázatra beérkezett szövegeket négytagú szakmai zsűri bírálta, a komlói rapperen kívül további 3 dalszövegírót díjaztak. Mes-en kívül még Major Eszter, Pálffy Patrik (Our Last Drop) és Bereczky Botond (No Sugar) nyert. A zsűrit Csipai Roland, Czutor Zoltán, Patocska Olivér és Pixa alkotta.

Mes a Mantra című dalának szövegével nevezett. A pólókon a következő sorok olvashatók kék-fehér színekben: „Olyan, hogy tökéletes nincsen. A legtökéletesebb, ha van ki úgy hív kincsem.”

 

 

Az egyedi felsők május 24-től megvásárolhatók a DRK üzleteiben.

A ruhák és a pályázat kapcsán beszélgettünk a rapperrel.

Először is gratulálunk a kollekcióhoz, mit jelent az, hogy dalszöveg nagykövet leszel?

Először is, hogy mit okoz az emberben egy ilyen díj. Nos számomra nagy öröm, hogy létezik még az a közeg aki úgy gondolja fontos, hogy egy zene szövege adjon valamit függetlenül, hogy egy komoly vagy egy könnyed hangvételű dalról beszélünk. A magyar nyelv annyira kifejező, hogy nem kihasználni ezt a tulajdonságát óriási hiba. Hatalmas megtiszteltetés hogy a DRK a kezdeményezés mögé állt, hogy ez a szöveg póformájában megjelenik. Kíváncsi leszek az érzésre amikor látom majd szembe jönni az utcán.

Feltűnt, hogy kék-fehér a pólók mintája ez véletlen egybeesés vagy tudatos utalás volt Komlóra?

A póló kék fehér szöveg színéről annyit tudok mondani hogy nem véletlen sőt teljesen tudatos. Mindig büszke leszek arra, hogy Komló nevelt fel ezért egyértelmű volt számomra a fekete alapon kék fehér szín.

 

 

Miért esett a Mantra című számodra a választásod?

Ha valaki meghallgatja a Mantra című számomat annak egyértelművé válik, hogy miért azt választottam. Igen is kellenek olyan dalok és szövegek amik valamilyen formában reflektálnak vagy felhívnak a figyelmet bizonyos problékra.

Úgy gondolom nekünk kell lenni annak a generációnak amelyben tudatosul hogy minden rossz ami a földet érintett és érint a mai napig egyetlen oka az ember mérhetetlen önközpontúsága. A teremtés koronájának tartjuk magunkat és tulajdonként tekintünk mindenre, állatra, növényre bármire, amit az élet teremtett közünk nem volt hozzá. Ideje visszaállni a sorba elfogadni, hogy nem a kör közepén állunk, max a kör részei lehetünk még sokáig ha elkezdünk újra felelősségteljesen jó pásztor módjára pontosan annyit adni amennyit elveszünk. Erről szól a Mantra és nagyon remélem hogy eljut oda ahova kell.

Mi a helyzet veled mostanában? Várhatóak új dalok?

Köszönöm jól vagyok. Megtaláltam a számításomat itt Sopronban. Jól érzem magam de hazudnék ha azt mondanám nem hiányzik Komló és a hátrahagyott barátok. Ez így van jól hiszen ott nőttem fel ott mentünk keresztül együtt rengeteg jó és rossz dolgon és ez egy életen át tartó kötelék. Amúgy elég sok komlói van itt Sopronban akik közül jó páran tartjuk a kapcsolatot.

Még annyit, hogy aki vesz a pólókból, légyszíves fotózza le magát benne és küldje el számomra a cpmes@citromail.hu e-mail címre, vagy Facebookon. Szeretném majd megosztani a képeket.

Mester Ferenc (Mes) Komlón született és nőtt fel, zenei karrierjét a Critical Points nevű helyi formációban kezdte. Szóló dalai és közreműködései országosan ismerté tették. Több éve Sopronban él, de szülővárosa a mai napig fontos maradt számára. A zenét sosem hagyta abba, jelenleg is folyamatosan készülnek új dalai.

Szólj hozzá!

Hirdetés