Hírek

Megszüntették az idősávot, a maszk viszont marad

Koronavírus – Mától elvileg megszűnik a boltokban az idősáv – bár erre csak következtetni lehet, külön rendelkezés nem született róla. A maszk viszont egyelőre marad.

A kormány szerda este elrendelte a veszélyhelyzet visszavonásának és az átmeneti időszakra vonatkozó szabályoknak a kihirdetését. Ennek értelmében Magyarország egész területén járványügyi készültség lép érvénybe, így bármikor lehetőség lesz az egészségügyi válsághelyzet elrendelésére. A készültséget háromhavonta felülvizsgálják.

A veszélyhelyzet megszűnésének részleteit taglaló Magyar Közlöny azonban külön nem rendelkezik az idősek vásárlási sávjáról, amelynek értelmében eddig 9 és 12 óra között csak a 65 éven felettiek vásárolhattak. Ebből arra lehet következtetni, hogy megszűnt.

Érdeklődtünk az áruházaknál is, és a Spar kommunikációs vezetője kérdésünkre megerősítette: mától nincs idősáv a boltjaikban, az áruházak értesítése jelenleg is folyamatban van.

A tömegközlekedésen (és a boltokban) azonban továbbra is kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró eszköz (maszk, sál, kendő) viselése.

A veszélyhelyzet megszűnésével az operatív törzs napi tájékoztatói is véget értek. A tegnapi, utolsó tájékoztatón elhangzott, Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Somogy és Tolna megyében jelenleg nincs (ismert) koronavírus fertőzött.

 

Via: Mérce.hu

A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com

Szólj hozzá!

Hirdetés