Hírek

Hobbiból, a sport szeretetéért játszanak, megalakult a KBSK második számú labdarúgócsapata

Komló – Egy baráti kezdeményezésnek köszönhetően megalakult a KBSK második számú labdarugó csapata.

A hír kedden válik hivatalossá miután Ordas Miklós a Komlói Bányász Sportkör Kft. ügyvezetője és Schuszter Roland sportigazgató megtartotta első megbeszélését.

Már régóta szóbeszéd tárgyát képezte a helyi labdarúgó berkeken belül egy “második számú csapat” megalapítása. Az ötlet egy baráti beszélgetésből indult, végül az ábrándozást tettek követték, és a kezdeti bizonytalanságokon túllendülve összeállt a csapat.

A kezdeményezésre nagy igény mutatkozott, ugyanis rengeteg olyan komlói amatőr labdarúgó van, akik környékbeli településeken, különböző osztályokban futballoznak. A csapat megalakulását több tényező is nehezítette, de a sok kérdőjel és bizonytalanság ellenére végül sikerült létrehozni a Komló II. névre hallgató csapatot. A csapat elsősorban olyan komlói, helyi kötődésű labdarúgókból áll, akik már játszottak korábban Komlón felnőtt vagy utánpótlás szinten, ismerik és kötődnek a klubhoz. Magyarszék, Magyarhertelend, illetve Hosszúhetény  egyesületéből “térnek haza” helyi játékosok az új csapat kedvéért, emellett az U19-es bajnokságból “kiöregedett” ifisták, továbbá a felnőtt csapatban kevesebb játéklehetőséghez jutó, sérülés után visszatérő labdarúgók is csatlakozhatnak majd az új alakulathoz. – osztotta meg lapunkkal Pénzes Szabolcs a csapat középpályása, a kezdeményezés egyik ötletgazdája.

Ahogy látszik egy teljesen lokálpatrióta keret állt össze. A játékosok elsődleges célja egy összetartó közösség, és egy laza, kötetlen, kellemes légkör kialakítása, amit a barátság és a labdarúgás szeretete tart össze.

Az új csapat a megye III.-as bajnokságban kezdheti a következő szezont, Kovács József vezetőedző irányításával. A pályát, és az öltözőt a KBSK biztosítja az edzésekhez. A csapat költségeit tagdíjakból fedezik majd.

A játékosok névsora a következő:

Wilk Károly, Németh Dávid, Láng Balázs, Szigligeti Krisztián, Kakócz Ádám, Stemler Ronnie, Jurátovics Balázs, Gyenis Máté, Horony Kristóf, Kovács Ádám, Mutter Károly, Pénzes Szabolcs, Faragó Dávid, Reisz Tamás, Raáb Márk, Szabó Zoltán, Sinku Attila, Király Gyula, Pozsgai Máté, Bakó Richárd, Horváth Ernő, Bugyik Szabolcs, Magyar József, Pesti István.

Amellett, hogy elsősorban hobbiról van szó, komoly célokkal vágnak neki első szezonjuknak. A bajnokság végén szeretnék a dobogós helyezések egyikét megkaparintani, pár szezon után pedig egy magasabb osztályba való feljutás a cél.

Mi ehhez csak sok sikert tudunk kívánni. Hajrá Bányász!

/címlapkép: magyarfutball.hu, Orosz Tóth Attila/

Szólj hozzá!

Hirdetés