12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekMegszavazták: fizetni kell a Bányásznapok egyes programjaiért

Megszavazták: fizetni kell a Bányásznapok egyes programjaiért

Komló – Döntött a testület: fizetőssé válik a Bányásznapok egy része. A helyieknek is fizetniük kell majd.

Ahogy arról lapunk egyedüliként beszámolt, egy javaslat szerint fizetőssé tennék a bányásznapi programok egy részét. Az előterjesztést a szerdai önkormányzati ülésen 6-5 arányban meg is szavazta a képviselő-testület, így az idei évtől a rendezvény egyes koncertjei (az Eszperantó tér parkolójában) már csak pénzért lesznek látogathatók.

A testület 12 tagja közül 11-en voltak jelen a február 22-i ülésen. Gerecsér Ágnes (KÖT) képviselő igazoltan hiányzott. /fotó: 7300/

A testület 12 tagja közül 11-en voltak jelen, Gerencsér Ágnes képviselő nem tudott részt venni az ülésen. A Fidesz frakció tagjai mellett Kispál László alpolgármester (KÖT) szavazott igennel a javaslatra, így alakult ki az eredmény.

Az előterjesztés nem az eredeti formájában szavazták meg: került bele egy módosítás, ami a jegyárakat érinti. Eszerint:

a komlóiaknak a pénteki nap 1000 forintba, a szombati nap 2000 forintba fog kerülni, a vasárnap pedig ingyenes lesz. Másik fontos változás, hogy a bányásznapok összes napját a 14 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatják.

A nem komlói lakosoknak pénteken 3000, míg szombaton 4500 forint lesz a belépő.

A szervezők másik rendezvénye, a Siklósi Városnapok ingyenes, de ott jóval nagyobb összeget tesz bele az önkormányzat

Béni Gábor, a rendezvény főszervezője Barbarics Ildikó (Komló Összeköt Egyesület) kérdésére elmondta, Siklóson két részre bontották a rendezvényt. A Városnapokat teljes egészében az önkormányzat finanszírozza, ami 25-26 milliós költséget jelent. Ott ezért tud ingyenes lenni a program bárki számára. Egyébként a siklósi rendezvény idei húzónevei a Follow The Flow és az Első emelet lesznek. A másik rendezvény a Várfesztivál, ahol viszont mindenkinek belépőt kell váltania, itt a siklósiakkal sem kivételeznek.

A szervező azt is hozzátette, a rendezvényen azért nem tudnak olcsósítani, mert a hasonló nagyobb nevek (a Hooliganst és a Kowalsky meg a Vegát hozta fel példaként – a szerk.) mind 4-6 millió forint körüli összeget kérnek a fellépésért, a színpadtechnika pedig 8-10 milliós tétel, amit szintén ki kell fizetnie.

Majka lesz az egyik szárfellépő

Az is kiderül, hogy az idei Bányásznapok egyik fő fellépője Majka lesz.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más