2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekFizetőssé tennék a Bányásznapok egyes programjait

Fizetőssé tennék a Bányásznapok egyes programjait

Komló – A helyieknek 1500-2000 forintba, a komlói lakcímmel nem rendelkezőknek akár 3000-4500 forintba is kerülhet egy napijegy. A képviselő-testület még nem döntött a javaslatról.

Hamarosan a komlói képviselő-testület elé kerül egy javaslat, amely szerint fizetőssé válnának a Bányásznapok egyes rendezvényei.

A programok szervezését végző vállalkozó indoklása szerint a megnövekedett költségek miatt lenne szükség a változtatásra. Állítása szerint a nagykoncertek fellépőit már lefoglalták, a rendezvény költségvetése az előzetes számítások alapján pedig közel 30 millió forint lenne. „Amennyiben ezen összeg júliusra nem áll rendelkezésre, veszélybe kerül a finanszírozás, amely miatt Komlói Bányásznapok csak egy komoly színvonalbeli visszalépéssel tudna megvalósulni” – írták.

A tervek szerint a következő módosítások lépnének életbe szeptembertől:

– a pénteki és szombati napokon az Eszperantó tér színpad előtti részére (parkoló) csak jeggyel lehetne belépni, melynek összege:

pénteken 3.000 Forint, komlói lakcímmel rendelkezők részére 1.500 Forint;

a szombati napon 4.500 Forint, komlói lakcímmel rendelkezőknek 2.000 Forint lenne.

– A szombati napon a kulturális folklór és nemzetiségi műsorok, vasárnap pedig minden műsort ingyenesen látogatható maradna.

„A vállalkozó tapasztalatai szerint több település esetében is eredményesen működik és a látogatók döntő többsége elfogadó azzal kapcsolatban, hogy méltányos jegyárakért cserébe színvonalas rendezvényen vehetnek részt, ahol elsőosztálybeli fellépők koncertjeit élvezhetik” – olvasható az előterjesztésben.

Ennek némileg ellentmond, hogy Pécsváradon anno felháborodtak a jegyek bevezetésekor, pedig ott a helyi lakosoknak nem is kellett fizetniük. A Bányásznapokat menedzselő cég szervezte ugyanis a Pécsváradi Leányvásárt is, ahol még 2018-ban vezették be a jegyértékesítést, ráadásul ott a helyi lakosoktól nem is kértek belépőt, mint ahogy nálunk tervezik.

Még nem döntöttek róla

A komlói képviselők a február 22-i testületi ülésen vitathatják és szavazhatják meg a javaslatot.

A vállalkozó azt is kérte, hogy a város kössön vele újabb szerződést további öt évre a „Komlói Bányásznapok megrendezésének eredményes folytatásának zálogaként”. Erről a kérdésről azoban majd csak az április képviselő-testületi ülésen döntenek.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más