2.7 C
Komló
2023. december 07.
KezdőlapHírekMegalakult a komlói Momentum

Megalakult a komlói Momentum

Komló – Október 5-én megalakult a Momentum Mozgalom komlói Alapszervezete: jövőre már az önkormányzati választásokon is indulnának.

 

A NOlimpia kampányról ismertté vált fiatal párt városunkban is megkezdte tevékenységét. A jelenlegi 6 tag elsőként a pécsi alapszervezethez csatlakozott, viszont, mivel mindannyian Komlón élnek, úgy döntöttek, saját helyi szervezetet hoznak létre. A komlói Momentumosok életkorban és foglalkozásukat tekintve is sokfélék. Találhatunk köztük ipari munkást, egyetemistát és közgazdászt is. Arra a kérdésünkre, hogy miért kezdtek politizálni, és miért pont ennek a pártnak a színeiben, azt válaszolták, azért, mert elegük lett a magyarországi közélet állapotából, és úgy gondolják, hogy a Momentum az egyetlen cselekvő, hiteles ellenzéki párt, amely idővel pozitív változást tud elérni.

 

Indulának az önkormányzati választásokon

Komló legnagyobb problémájának az elvándorlást, a város elnéptelenedését tartják. Ennek megoldására szerintük átfogó változtatásokra van szükség. Ilyen a munkahelyteremtés, a munkabérek növelése, de a városkomfortot és a helyi kulturális és társasági élet színvonalát is emelni szeretnék. A párt szakpolitikai munkacsoportja, helyi szakértők bevonásával részletes helyi program kidolgozásán dolgozik jelenleg is.

A legizgalmasabb, hogy jövőre terveznek indulni az önkormányzati választásokon – ezzel kicsit felkavarhatják a város állóvizét. Elmondásuk szerint több potenciális jelöltjük is van, de készek támogatni helyben elismert, a városért valóban dolgozni kívánó nem Momentumos jelölteket is.

A helyi szervezethez bárki csatlakozhat kortól és végzettségtől függetlenül. Mindenkit szívesen várnak, aki dolgozna azért, hogy Komlót közösen egy jobb útra helyezzék. Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet. A regisztrációt követően személyesen veszik fel a kapcsolatot jelentkezővel.

 

A szervezet a „Zászlókat a veszélyes zebrára” elnevezésű civil kezdeményezés mellé is beáll.

 

Petíció a biztonságosabb közlekedésért

Első helyi kampányukat november 8-án indítják „Méltó közlekedést Komlónak” címmel. Elsőként egy petíciót indítanak, amelyben négy új gyalogos-átkelőhely létrehozásáért gyűjtenek aláírásokat. A Pécsi SZC Kökönyösi Középiskolája (Alkotmány utca 2.) és az azzal szemközti buszmegálló által bezárt területre, a Vájáriskola utca és a Posta (Petőfi tér 5.) között közvetlenül a Pécsi úton, a trösztnél a vasúti átkelő előtti már kialakított járdaszigethez, és a Berek utcában közvetlenül a Vásárcsarnok előtt, a Petőfi utca kereszteződéséhez szeretnének zebrákat. Ezt alkalmanként a város frekventált pontjain és minden szombaton, a piacon lehet majd támogatni. Emellett a „Zászlókat a veszélyes zebrára” helyi civil kezdeményezés mellé is beállnak. Továbbá fontos céljuknak tartják a korrupció elleni küzdelmet, ezért elkezdtek utánajárni a szerintük túlárazott EU-s pályázatoknak, illetve csatlakoztak dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Európai Ügyészséghez való csatlakozási kezdeményezéséhez is aláírásgyűjtéssel.

 

Illusztrációk: S. Bence

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más