15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekElloptak egy fél házat Kisvaszaron

Elloptak egy fél házat Kisvaszaron

Kisvaszar – „Merj nagyot álmodni”, gondolhatta az a három kisvaszari gazfickó, akik 2017. november 15-e és december 20-a között elbontottak egy fél házat a faluban.

Nem lehet kellemes élmény arra hazatérni, hogy betörtek a házadba, hát még ha az fogad, hogy éppen bontják a hajlékodat.

A megdöbbent tulajdonos 2017. december 20-án tett bejelentést a rendőrségen, mikor az épülethez érve látta, hogy a ház nagy részét nem látja, miközben egy általa látásból ismert fickó épp iszkol el a helyszínről.

A rendőrök órákon belül beazonosították, majd elfogták a 22 éves helybeli férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, és azt is elmondta, hogy a házból egy 40 éves és egy 17 éves falubelije is vitt el építőanyagokat.

Az utóbbi két férfit is kihallgatta a rendőrség ganyúsítottként, tettüket mindketten beismerték.

Az épületből ellopott építőanyagok egy részét lefoglalták, ám a gyanúsítottak hozzátartozói – egy 44 éves és egy 30 éves nő – gondolták, „mentik, ami még menthető” ezért a lefoglalt anyagokat elégették. Őket zártörés bűntettével gyanúsítja a rendőrség.

A nyomozás azt is kiderítette, hogy a 17 éves fiút 22 éves társa bírta rá a bűncselekmény elkövetésére, ezért vele szemben kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is vádemelést javasol a rendőrség.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

/via: police.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más