2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekMég nem szavazták meg a múzeum új nevét

Még nem szavazták meg a múzeum új nevét

Komló – Az önkormányzati lap értesülései alapján nemrég beszámoltunk róla, hogy jövőre új nevet kaphat a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény. Most kiderült, hogy a testület még nem szavazta meg az új elnevezést, amely a tervek szerint Komlóverzum Látogatóközpont, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény lenne.

A tervek szerint január 1-től Komlóverzumnak hívhatják a látogatóközponttá alakuló könyvtárat és múzeumot. A folyamatban lévő beruházás során a teljes épület megújul: a komplexumban részletesen bemutatják majd a különböző földtörténeti korokat, a városunkról elnevezett Komlosaurus carbonist és élőhelyét is. Az eddig üresen álló tetőtérben pedig a Komló múltját jelentősen meghatározó bányászat bemutatása kap teret.

A korábban megjelent hír szerint a “város által felállított stratégiai csoport“ a lehetséges névötletek közül a Komlóverzum nevet választotta az új intézménynek. Szerettük volna megtudni, hogy

  • miért volt szükség a névváltoztatásra,
  • kik szavaztak az új névről, és
  • mi volt a többi lehetséges opció.

Polics József polgármester, részben válaszolt kérdéseinkre. Arról, hogy kik döntöttek az új névről, és hogy milyen más névötletek szerepeltek a listán, nem kaptunk tájékoztatást.

Azt viszont megtudtunk, hogy az új elnevezésre azért van szükség, “hogy valamennyi érdeklődő (akár helyi lakos, akár a városban átutazó személy) számára az intézmény megnevezése tükrözze, hogy az intézmény komplex feladatot lát el.”

Még nem szavazták meg

Továbbá az is kiderült, hogy – bár az említett cikk szerint már csak a minisztérium jóváhagyására vár a név – még nem született végleges döntés az önkrományzat részéről. Legalábbis erre lehet következtetni abból a válaszból, amit a polgármester írt.

Eszerint ugyanis Polics József a képviselő-testület elé terjeszti majd azt a javaslatát, hogy Komlóverzum Látogatóközpont, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény legyen az új név.

„Álláspontunk szerint a névből megállapítható, hogy az intézmény milyen jellegű tevékenységeket végez, valamint, hogy milyen feladatokat lát el. Bízom abban, hogy a képviselő-testület támogatását követően, a Tisztelt Lakosság is pozitívan fogadja az intézmény új megnevezését, és érdeklődéssel fogadják az újonnan megvalósuló komplexumot. Reményeink szerint a komplex intézmény tervezett tematikája a kisgyermekes családokon át, a fiatal generáción keresztül, az idősebb korosztályt is megszólítja majd”

– fogalmazott a városvezető.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más